Zašto je Roben najomraženiji fudbaler na svetu?

Simuliranje u osmini finala Svetskog prvenstva samo je ''kap koja je prelila čašu'' u ponašanju holandskog fudbalera koji je trenutno verovatno najomraženiji u svojoj branši

  • 8

Godinama su navijači širom sveta prozivali Arjena Robena da je varalica i da svojim ponašanjem kvari fudbalsku igru, a potvrda je stigla i na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Brazilu kada je Holanđanin simulirao penal protiv Meksika u osmini finala.

Sombrerosi su otišli kući posle gola Huntelara iz tog jedanaesterca, a sam Roben je priznao da je simulirao. Ne za ovaj dosuđeni penal, nego za situaciju iz prvog poluvremena, ali ''ko jednom zgreši, učiniće to opet''.

- Moram da se izvinim, kada je sudija svirao penal - penal je i postojao. Ali u prvom poluvremenu sam pokušao da ga prevarim. Ne smem to da radim - rekao je Roben i potvrdio da je varalica.

Tokom karijere Roben je dokazao da je fenomenalan igrač, ali je vremenom postao sinoniom za sve ono što ne valja u fudbalu. Simulira kada god mu se ukaže prilika, lažira povrede, ''cvili'' kod sudija kada ne dobije faul. Barem tako tvrde svetski mediji.

Momenat koji je najavio njegova simuliranja bio je skandal protiv Liverpula, dok je nosio dres Čelsija, kada se bacio na zemlju tvrdeći da ga je tadašnji golman Redsa Pepe Rejna udario pesnicom.

VIŠE O OVOJ VESTI MOŽETE PROČITATI NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    30. jun 2014 | 14:01

    Pa zato sto je kontras, furundzija

  • Pikolo

    30. jun 2014 | 14:27

    Mozete ga mrzeti ili voleti,ali covek ubija!Udvajaju ga,ali dzabe...On nadje prolaz.Veliki prgavac,sebicnjak i simulant,ali ja obozavam da ga gledam.Najatraktivniji fudbaler,danasnjeg fudbala.Arjen Roben.

  • miki

    30. jun 2014 | 17:28

    DECKO RAZVALJUJE,RAZVALJUJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA