TOLE, REAGUJ: Dovedi Argentinca za selektora (VIDEO)

Prvi čovek FSS je nedavno istakao da razmišljaju o strancu na klupi Srbije, a s obzirom na to kako su Argentinci sa klupe predvodili Čile, Kolumbiju i Gaučose na SP, mogao bi da razmisli o dovođenju istih * Jedini koji ispunjava sve uslove jeste legendarni ''El Pibe''

  • 29

Fudbalska reprezentacija Srbije nije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ali bi mogla da profitira od njega. Naravno, u pitanju nisu pare nego ideja i smernice ko bi mogao da bude novi selektor Orlova.

Nedavno je prvi čovek fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio da ozbiljno razmišlja o strancu na klupi nacionalnog tima, ali da još ne zna ko bi to mogao da bude. Mi predlažemo Argentinca uzimajući u obzir činjenicu kako su Čile, Kolumbija i naravno Argentina odigrali na Mundijalu, a sve ih veže jedna stvar - selektor je Gaučos.

- Imamo više uslova. Prvi je da voli Beograd, odnosno Srbiju, zatim da je veliko igračko i trenersko ime, da su iza njega zapaženi rezultati, odnosno da mu naša podmlađena reprezentacija bude izazov za dokazivanje, afirmaciju - rekao je Karadžić.

Čovek koji ispunjava sve Toletove parametre, a koji je ujedno i Argentinac, jeste legendarni Dijego Armando Maradona. Voli Srbiju, obožava Beograd, o igračkim uspesima izlišno je govoriti. Bio je i selektor Argentine tako da zna posao. S obzirom na to da je bez ugovora lakše bi pristao da vodi Orlove.

Veliku ulogu u njegovom dovođenju mogao bi da odigra i Emir Kusturica koji je snimao film o ''El Pibeu'', a ujedno su i veliki prijatelji.

Pored Maradone, bez ugovora su još dva velika imena - Ektor Kuper i Danijel Pasarela. Kuper nije bio neki preterani fudbaler, ali je kao trener ostavio veliki trag u Evropi vodeći Majorku, Valensiju, Inter i Parmu. Oprobao se i kao selektor Gruzije od 2008 - 2009. godine.

Danijel Pasarela je čovek sa najviše reprezentativnog trenerskog iskustva od pomenute trojke. Vodio je Argentinu od 1994 - 1998. godine, a potom i Urugvaj od 1999 - 2001. godine. Bez posla je od 2007. godine.

Ne treba zaboraviti ni mlađu argentinsku gardu koji potpadaju u kalup novog srpskog selektora. Jedanod njih mogao bi da bude Matijas Almeida. Vezista koji je svoje ime izgradio u milanskom Interu, a igrao je još u Sevilji, Laciju i Parmi. trenutno je trener Banfilda, a jednu sezonu je vodio i River Plejt.

Tu je i Marselo Galjardo. Nekadašnja vedeta Monaka i PSŽ-a, sada je trener Rivera. Za nacionalni tim igrao je devet godina, što dodatno govori o igračkoj karijeri. Trenersku je, doduše, počeo 2011. godine.

Još jedan iz plejade mlađih trenerskih asova jeste Martin ''Ludak'' Palermo. Legenda Boke. U Evropi je igrao u Španiji, do je trenerskim poslom počeo da se bavi 2012. godine. Trenutno menadžer argentinskog Arsenala.

Karlos Bjanki je osoba koja bi apsolutno ušla u uži krug, ukoliko Karadžić odluči da bira Argentinca za selektora. Igrao je u Francuskoj, dok je sa klupe predvodio Romu i Atletiko Madrid. Sada je na klupi Boke.

Na Karadžiću i FSS je da odluče, a ko bi po vama bio najbolji Argentinac na mestu selektora Srbije?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogo

    30. jun 2014 | 21:15

    Po meni najbolji je Drulovic...ne treba menjati to...sta mu fali

  • marko

    30. jun 2014 | 21:32

    Kakvi argentinci i ostali stranci, samo nasi bre!

  • kursula

    30. jun 2014 | 21:41

    Prvi je da voli Srbiju, pa onda Beograd! Nije Beograd odpred srbije kako neki misle!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA