Pečnik asistirao za 3 boda Slovenije, Slovačka jednom nogom u Francuskoj (VIDEO)

Slovenci slavili u Litvaniji sa 2:0, Slovaci u Belorusiji sa 3:1, dok je Dijego Košta postigao prvenac za Španiju

  • 2

Nenad Lalatović i Crvena zvezda dugo čekaju da Nejc Pečnik proradi i vrati se na stari nivo, ali su fudbalska reprezentacija Slovenije i selektor Srećko Katanec dočekali svog vezistu.

Slovenci su slavili u Litvaniji rezultatom 2:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Mitru Novakoviću, ali je Pečnikova asistencija kod prvog gola bila ta koja je praktično prelomila utakmicu. Novaković je pogodio u 33. minutu, a samo četiri minuta kasnije dotukao je zbunjenog domaćina.

Bio je ovo treći gol na dva meča veterana koji brani boje Šimicua, a zahvaljujući njemu Slovenci su maksimalni nakon dva kola.

Šta tek reći za Slovake koji su jednom nogom već na EP. Najpre pobeda protiv Ukrajine, zatim veliki trijumf protiv Španaca, da bi ceh platili i Belorusi. Dva gola Hamšika i jedan Šestaka za velikih 3:1 i prvo mesto sa devet bodova.

Prate ih Španci sa šest bodova, zahvaljujući pobedi u Luksemburgu (4:0). Ono što je bitno iz ovog meča jeste da je De Hea na golu zamenio Kasiljasa, dok je Dijego Košta upisao prvenac u nacionalnom dresu, ali se i obrukao kada je promašio neverovatnu priliku.

Golove za Špance postigli su još Silva i Alkaser u prvom i Bernat, zajedno sa Koštom, u drugom poluvremenu.

Nešto ranije tokom dana Austrija je dobila Crnu, Goru, Englezi jedva Estonce, kao i Ukrajinci Makedonce, dok Rusi kod kuće nisu uspeli da slome Moldaviju.

Rezultati:

Belorusija - Slovačka 1:3

Litvanija - Slovenija 0:2

Luksemburg - Španija 0:4

Švedska - Linhenštajn 2:0

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA