Da li je moglo teže za EP 2015? Srbija u Berlinu sa Španijom, Nemačkom, Italijom i Turskom!

Vicešampioni sveta dobili verovatno najtežu grupu na šampionatu sa zemljama koje imaju jaku košarkašku tradiciju u poslednjih 20 godina

  • 55
Mundobasket 2014, Košarkaška reprezentacija Srbije, ekipa, osvajači srebrne medalje Foto: AP/Tanjug

Košarkaška reprezentacija Srbije, vicešampion sveta, igraće u grupi B na Evropskom prvenstvu 2015. godine.

Šampionat će biti održan u četiri grada, a "orlovi" će prvu fazu igrati u Berlinu sa ekipama Nemačke, Španije, Italije, Turske i autsjadera Islanda.

Prvi deo šampionata biće odigran u četiri grada a pored Berlina, gde se nalazi Srbije, igraće se u Rigi, Zagrebu i Mopeljeu, dok će druga faza biti odigrana u Lilu..

Srbija je bez žreba svrstana u grupu B jer je domaćin grupe Nemačka odabrala nas kao goste, pošto su imali to pravo, tako da smo samo čekali ostale rivale.

Ovo je verovatno najteža grupa na šampionatu, jer sve države imaju košarkašku tradiciju i jako dobre igrače. Međutim, videćemo u kakvom će ko sastavu doći.

S obzirom da je to predolimpijska godina i na ovom Evrobasketu se vade vize za Olimpijske igre u Riju, logično je da sve ekipe dođu u najjačim sastavima.

Međutim, biće jako teško u našoj grupi jer plasman u osminu finala kontinentalnog prvenstva izboriće četiri najbolje ekipe iz grupe.

Timovi iz B grupe ukrštaju se u osmini finala sa rivalima iz grupe A u kojoj su Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael i Rusija.

Evropsko prvenstvo biće odigrano od 05. do 20. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBARka

    8. decembar 2014 | 17:37

    Pa mi smo navikli da idemo tezim putem, ja vjerujem u ove momke..SRBIJA!!!

  • Kale

    8. decembar 2014 | 17:43

    Pa sta bicemo drugi u grupi!

  • Profesor

    8. decembar 2014 | 17:40

    I na SP smo bili u najtezoj pa znamo sta je bilo. Ma samo da mi budemo na svom nivou i da nas povrede zaobidju. Medalja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA