NAJDRAMATIČNIJE PROSLAVE GOLOVA: Ovi fudbaleri su slaveći pogotke nanosili povrede sebi i protivnicima! (VIDEO)

Dosta puta smo svedočili nekim bizarnim povredama fudbalera, a u njih svakako spadaju i one kada se povrede slaveći pogodak koji su postigli. Na ovoj listi ima svega od lomljenja nogu, pa nažalost i do smrtnih slučajeva

  • 0

Tokom istorije fudbalske igre imali smo prilike da vidimo neke od najluđih i najneobičnijih proslava golova, ali ovo nije tekst o njima. Ovo je tekst o onim proslavama koje su krenule naopako i na kraju se loše završile po igrače koji su slavili.

Dosta puta smo svedočili nekim bizarnim povredama fudbalera, a u njih svakako spadaju i one kada se povrede slaveći pogodak koji su postigli. Na ovoj listi ima svega od lomljenja nogu, pa nažalost i do smrtnih slučajeva.

1. Paulo Diogo, Servet - Pre tri dana se navršilo tačno deset godina otkako je ovaj portugalski napadač slaveći gol svoje ekipe ostao bez dela prsta. Diogo je dao gol u meču protiv Ženeve i poželeo je da radost podeli sa navijačima popevši se na ogradu tribine, međutim, kada je hteo da siđe burma mu se zakačila za šipku i otkinula mu deo prsta, koji više nikada nije pronađen.

2. Tijeri Anri, Arsenal i Njujork Red Buls - Lgenda fransuskog i svetskog fudbala čak dva puta je tokom karijere imala situacije koje su krenule naopako posle gola. Prvo se 2000. godine povredi slaveći gol pored korner zastavice, a onda je nenamerno povredio protivničkog golmana kada je igrao za Njujork Red Bulse.

On je posle pogotka svoje ekipe hteo da još jednom šutne loput u gol, ali je čuvar mreže postavio svoju nogu u želji da ga omete i na kraju završio sa povredom ligamenata članka.

3. Stiv Morou, Arsenal - Još jedan bivši igrač Arsenala na ovoj listi, a to je Stiv Morou koji je 1993. godine postigao odlučujući pogodak protiv Šefild Venzdeja u finalu Liga kupa. Po završetku meča je kapiten Toni Adams hteo da paradira sa njime noseći ga us vom naručju, ali je Morou pao i slomio ruku.

4. Martin Palermo, Viljareal - Čuveni Argentinac propustio je Svetsko prvenstvo 2002. godine zbog preloma potolenice i tibije, koje je slomio kada mu je posle proslave gola, pod naletom navijača pala reklama na nogu.

5. Serhio Garsija, Betis - Bivši španski reprezentativac je postigao pogodak za svoj tim, a onda je od sreće šutnuo reklamu i slomio članak zbog čega je odsustvova pola godine sa terena i više se nije vratio u formu u kojoj je bio pre toga.

6. Piter Bijaksangzuala, Betelem Vengtlang - Ovo je nažalost situacija koja se na kraju završila smrtnim slučajem, a desila se pre nekoliko meseci. Mladi fudbaler iz treće indijeske lige potresao je planetu kada je hteo da uradi salto mortale u stilu Miroslava Klose, ali nije uspeo, slomio je vrat i izgubio je život.

7. Stefan Mitrović, Valjadolid - Ne može naravno na ovoj listi bez Srba, a nas predstavlja momak koga svi pamte kao čoveka koji je spustio dron na meču sa Albanijom. Srpski defanzivac je dok je igrao za Valjadolid prošle sezone, slaveći pobedu svog tima nad Barselonom, udario rukom u staklena vrata svlačionice i završio sa posekotinama svih prstiju, a još je morao da plati i štetu koju je napravio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA