Tuga na Enfildu: Liverpul ispao, Markec dobio crveni karton! (FOTO)

Srbin dobio crveni karton u 60. minutu, ali je kapiten Džerard vratio nadu Redsima 10 minuta pre kraja. Ipak, Bazel je prošao dalje - 1:1. Švajcarcima su se u drugoj fazi priključili Juventus i Monako

  • 6

Bio jednom jedan veliki Liverpul! Iako su od početka Lige šampiona bili daleko ispod svog nivoa, fudbaleri Liverpula imali su idealnu priliku da na svom Enfildu savladaju Bazel i obezbede evropsko proleće. Međutim, kako su igrali bolje da su i ove sezone preskočili najelitnije fudbalsko takmičenje - 1:1 (0:1)

Fenomenalnim pogotkom Freja u 25. minutu Bazel je poveo i bio korak bliže TOP 16. Rodžers je potom ubacio Lazara Markovića u pokušaju da preokrene rezultat, ali mu se Srbin ''odužio'' crvenim kartonom na isteku sata igre. Ušao je u igru u 45. minutu, ali je u 60. minutu morao napolje zbog crvenog kartona.

Bio je Lazar u duelu sa jednim fudbalerom Bazela, zakačio ga rukom po licu, a za sudiju nije bilo dileme. Da poslednjih 10 minuta bude triler pobrinuo se Stiven Džerard golom u 80. minutu iz slobodnjaka.Imali su Redsi i priliku da pobede, ali Henderson nije bio precizan u 85. minutu.

Koliko je Liverpul bio inferioran u prvom poluvremenu govori i podatak da je golman Minjole više puta pipnuo loptu nego napadač Lambert. Srećom po njih Ludogorec je izgubio, tako da će izabranici Brendana Rodžersa igrati Ligu Evrope.

Dolazak Ludogoreca u Madrid bila je idealna prilika za Kristijana Ronalda da prestigne Raula na drugom mestu najboljih strelaca LŠ, ali i da pokuša da stigne Lionela Mesija na prvom. I dobro je počeo. Dao je gol u 20. minutu iz penala, ali više nije uspeo. Real je pobedio sa 4:0 golom Bejla u 38. minutu, Arbeole u 80. i Medrana u 88. minutu, a Bugari su meč završili sa igračem manje jer je Marselinjo u pomenutom 20. minutu dobio direktan crveni karton.

Iako su bili u teškoj situaciji na početku takmičenja, Arsenal je uspeo da dođe u mogućnost da se bori za prvo mesto grupe D. Vodili su sa 3:0 protiv Galatasaraja već nakon pola sata igre. Podolski je načeo Turke u 3. minutu, Remzi je pogodio osam minuta kasnije, da bi fenomenalnim pogotkom u 29. minutu rešio pitanje pobednika. Sačekao je Velšanin loptu posle kornera, odapeo sa 30-ak metara i zaslužio da se nađe na TV špicama.

Snajder je smanjio na 3:1 u 89. minutu, ali je Podolski postavio konačan rezultat u nadoknadi vremena - 4:1.

Ipak, Arsenal je ostao na prvom mestu jer ije Dortmundu bio dovoljan i bod protiv Anderlehta - 1:1. Ćiro Imobile je doneo prednost domaćem timu u 58. minutu, ali je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjednačio šest minuta pre kraja meča.

Najgori fudbal u večerašnjim grupama viđen je tamo gde su Monako, Leverkuzen, Zenit i Benfika. Nemci su odigrali 0:0 sa Benfikom i prepustili Monaku da preuzme prvo mesto u direktnom duelu sa Zenitom za prolaz dalje.

Kneževi su poveli golom Abdenura u 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Fabinjo golom u 89. minutu. Treba pomenuti da je Leverkuzen meč završio sa igračem manje jer je Torpak dobio drugi žuti u 90. minutu.

Plasman u drugu rundu obezbedio je i Juventus koji je odigrao 0:0 protiv Atletika. Taj rezultat je povoljan i za Špance koji su zadržali prvo mesto. Fenomenalan meč viđen je u Pireju gde je Olimpijakos vodio sa 1:0 i 2:1, ali su u poslednjih 10-ak minuta jurili pobedu. Mitroglu je pogodio za 3:2 u 87. minutu, a Afelaj je zapečatio goste za koje su pogađali Kron i Rozenberg

GRUPA A

Olimpijakos - Malme 3:2

(Fuster 22, Domingez 62, Mitroglu 87, Afelaj 90 - Kron 59, Rozenberg 81)

Juventus - Atletiko Madrid 0:0

Tabela: Atletiko 12, Juventus 9, Olimpijakos 6, Malme 3.

GRUPA B

Liverpul - Bazel 1:1

(Džerard 80 - Frej 25)

Real Madrid - Ludogorec 4:0

(Ronaldo 20, Bejl 38, Arbeola 80, Madran 88)

Tabela: Real 18, Bazel 7, Liverpul 5, Ludogorec 4.

GRUPA C

Monako - Zenit 2:0

(Abenur 63, Fabinjo 89)

Benfika - Bajer Leverkuzen 0:0

Tabela: Monako 11, Leverkuzen 10, Zenit 7, Benfika 5.

GRUPA D

Galatasaraj - Arsenal 1:4

(Snajder 89 - Podolski 3, 92 Remzi 11, 29)

Borusija Dortmund - Anderleht 1:1

(Imobile 58 - Mitrović 84)

Tabela: Dortmund 13, Arsenal 13, Anderleht 6, Galatasaraj 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    10. decembar 2014 | 06:12

    Markec je zavrsio karijeru na ostrvu.Nema on kila za tu ligu.Idi u Tursku,Portugal...

  • dani

    10. decembar 2014 | 03:53

    Koji seljak ovaj nas Markovic !

  • Mr

    10. decembar 2014 | 02:35

    Potpuno zasluzeno crveni udario ga je e to su nasa posla sto mu je to trebalo.Ispao budala neopisana i zbog njega su ispali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA