NIKOLIĆ: Igraćemo za navijače, imidž kluba i bodove!

Trener crno-belih se suočava sa velikim kadrovskim problemima uoči meča protiv Astrerasa, ali njegov tim će ići na pobedu

  • 2

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je ekipi važno da ostvari pobedu protiv grčkog Asterasa na oproštaju od Lige Evrope, uprkos tome što utakmica praktično nema takmičarski značaj.

- Zatvaramo jednu vrlo uspešnu takmičarsku polusezonu, pa iako nema takmičarskog značaja nama je utakmica bitna, da tako kažem, stalo nam je, kao što je bilo i na prethodnih 29 ove jeseni. Imamo obavezu da prikupimo bodove za Partizan, popravimo koeficijent i olakšamo prolaz za sledeću sezonu. Ujedno, ovo je prilika da se odužimo i publici koja nas je ponosno bodrila cele jeseni - izjavio je Nikolić.

On je dodao da ima kadrovskih problema, ali da igrači koji izađu na teren mogu da prikažu najbolje što imaju i pronađu zadovoljstvo za sebe i publiku, odnosno one najvernije navijače, koji su, kako je rekao i najbitniji.

- Asteras je klasičan predstavnik grčkog fudbala, izuzetno organizovan u fazi odbrane, ne menjaju način igre bez obzira da li igraju protiv Partizana, Panatinaikosa, Ksantija ili OFI-ija. Dobro trče brzi napad, dobra organizacija, imaju dva visoka centralna beka, dobar prekid, sedam - osam Argentinaca koji daju borbeni mentalitet, jaki su na lopti, opasni ispred šesnaesterca u šta smo se uverili i u prvoj utakmici u Grčkoj. Ipak, želimo da dođemo do pobede, pa da iskoračimo i na taj način i dođemo do četiri boda - poručio je Nikolić i konstatovao da će posle današnjeg treninga znati na koje igrače može da računa.

Prvotimac crno-belih Vladimir Volkov smatra da je Partizan trebalo da osvoji neki bod više.

- Ovo je prilika da u slavljeničkoj šampionskoj atmosferi dočekamo Asteras, nadam se uz što više navijača. Igraćemo za koeficijent, imidž kluba i satisfakciju svakog pojedinca. Ulazimo motivisani i ići ćemo na pobedu - naveo je Volkov.

Utakmica šestog kola C grupe Lige Evrope između Partizana i Asterasa igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu u Humskoj, a u isto vreme u Istanbulu se sastaju Bešiktaš i Totenhem, koji su ranije obezbedili prolaz u eliminacionu fazu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA