NA DANAŠNJI DAN: Mateus srušio Partizanove snove (VIDEO)

Crno-beli pre 24 godine, na današnji dan, dočekali Inter iz Milana u revanš meču osmine finala Kupa UEFA - 1:1

  • 0

Dok je na prostoru bivše Jugoslavije polako počelo da se kuva i miriše na rat, tačka usijanja, tog 12. decembra 1990. godine, doživljavana je u Beogradu gde je Partizan igrao revanš meč osmine finala Kupa UEFA protiv italijanskog Intera. Nakon ubedljivog poraza u Milanu (3:0), crno-beli su odigrali 1:1 na svom terenu i tako završili takmičenje.

Poveo je Partizan na isteku sata igre fenomenalnim golom Gorana Stevanovića, i pre i posle gola imali sijaset prilika, ali je Lotar Mateus u 65. minutu postavio konačan rezultat i rastužio pune tribine stadiona u Humskoj.

Nemac je bio strelac i u prvom meču u Milanu, a ako je fudbalerima Partizana tada bilo za utehu Inter je te sezone i osvojio Kup UEFA.

Zenga, Bergomi, Pagonin, Klinsman i Mateus su samo neka od imena iz tadašnjeg tima Neroazura, dok su za Partizan te sezone igrali Pandurović, Stanojković, Mijalković, Jokanović, Petrić, Vujačić, Bogdanović, Mijatović, Višnjić, Đurđević, Stevanović, Milanič...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA