Peđa Stojaković u utorak ulazi u legendu NBA!

Sakramento Kingsi će u utorak 16. decembra povući dres sa brojem 16 koji je nosio srpski reprezentativac

  • 12

Jedan od najboljih srpskih košarkaša i bivši reprezentativac Predrag Stojaković, doživeće veliku čast od strane NBA tima Sakramenta!

 

Kao što je najavio u septembru..naredne nedelje ovaj klub će povući dres sa brojem 16 koji je sa uspehom nosio Stojaković kao član Sakramenta od 1998. do 2006. godine.

 

Kingsi su već ranije objavili da će podizanje dresa sa brojem 16 pod svodove "Slip trejn arene" u čast Predraga Stojakovića biti održano 16. decembra kada budu igrali meč protiv Oklahome.

 

 

Ovakvu čast doživljavaju samo istinske legende NBA lige, a kolika je Peđa legenda govore samo neke brojke.

 

Bio je drugi strelac lige jedne sezone sa 24,2 poena u proseku, četvrti je trojkaš NBA u istoriji sa 1760 trojki u karijeri.

 

Stojaković je kao 14. pik na draftu izabran od strane Sakramenta 1996. godine, a dve godine kasnije i zvanično je u dresu Kingsa započeo uspešnu NBA karijeru. Upravo je u Sakramentu ostavio najdublji trag.

 

Tri puta je bio u "Ol star" timu, dva puta je pobeđivao u brzom šutiranju trojki, a bio je prvi Evropljanin kome je to pošlo za rukom.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA