ZAMENIK KAPITENA LIVERPULA: Uzimam Markovića pod svoje!

Džordan Henderson koji je prolazio kroz slične stvari kao i srpski reprezentativac po dolasku među "crvene" preuzeo je na sebe odgovornost da se brine o tome da Srbin ispuni očekivanja navijača

  • 1

Lazaru Markoviću nikako da krene otkako je stigao ovog leta u Liverpul i da opravda uložen novac. Srpski reprezentativac pružao je blede partije u toku sezone, a verovatno ga je opteretila i činjenica da je najmlađi igrač koga je tim sa "Enfilda" platio 25 miliona evra.

Činjenica da se još nije navikao na Premijer ligu mu dodatno teško pada i zbog čega u želji da se nametne srlja iz jedne greške u drugu. To je kulminiralo u poslednjem meču grupne faze Lige šampiona kada je njegovom timu bio potreban trijumf, a on je posle samo 15 minuta provedenih na terenu zaradio isključenje.

Tako je bivši igrač Partizana ostavio na cedilu saigrače koji na kraju nisu uspeli u svom cilju i na proleće će se takmičiti u Ligi Evrope. Ipak, upravo od njih, ali i od trenera Rodžersa mladi krilni napadač dobio je podršku posle svega što se dogodilo, a jedan od onih koji veruju da će Markovića ovi događaji ojačati i da će njegova karijera na "Enfildu" krenuti uzaznim putem je zamenik kapitena Džordan Henderson.

- Lazar je fantastičan igrač sa mnogo potencijala. Na treninzima vidimo koliko su kvalitetni igrači u timu i mislio sam da je briljantan u trenutku kada se pojavio na terenu u utorak uveče. Bio je opasnost i promenio je stvari u našu korist, delovao je oštro u napadu, ali nažalost isključenje je to prekinulo. Nadam se da će mu to dati samopouzdanje da nastavi dalje i da počne da igra na istom nivou - rekao je Henderson.

Odlični vezista je priznao da će učiniti sve što može kako bi se srpski reprezentativac što pre prilagodio na život u Liverpulu i da će mu za to predočiti svoje iskustvo kada je došao u klub.

- Kada sam došao bilo mi je teško prvih godinu i po dana, ali nisam gubio vreme i to je bilo krucijalno u mom razvoju i zbog toga sam bolji sada. Bolji sam igrač i bolja osoba. To vreme mi je pomoglo i moram da pomognem drugima da se izbore sa time na način da mi napredujemo i postanemo bolji tim.

- Znam kako je prolaziti kroz to i zato moram preuzeti odogovornost sa novim igračima koji su došli i da pokušam da im olakšam da se osećaju što bolje i samouverenije kada izlaze na teren - kazao je Henderson.

Fudbalere Liverpula u nedelju očekuje veliki derbi Premijer lige protiv Mančester junajteda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klin

    15. decembar 2014 | 06:14

    шта има да му буде тешко није дошао на факултет већ да трчи и удара лопту

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA