Milanu derbi protiv Napolija, Ljajić promašio penal, Roma ipak slavila! (VIDEO)

Srpski internacionalac nije uspeo da iskoristi najstrožu kaznu, ali srećom po njega i Romu, taj detalj nije uticao na konačan ishod

  • 0

Fudbaleri Milana savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Napolija sa 2:0 i probili se u gornji deo tabele italijanske Serije A.

 

Po gol u oba poluvremena bili su dovoljni da za sigurnu pobedu izabranika Pipa Inzagija, koji sada na deobi šestog mesta sa večerasnjim rivalom zaostaju samo dva boda za trećeplasiranim timom Lacija na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

 

Napoli je razočarao na San Siru propustivši priliku da eventualnim uspehom postane najbliži pratilac vodećih Juventusa i Rome.

 

Fudbaleri Rome minimalnim rezultatom (1:0) pobedili SU Đenovu na gostovanju i nastavili poteru za Juventusom. Torinski klub ranije, remizirao je sa Sampdorijom i sada ima samo bod više od direktnog rivala za titulu.

 

 

Nije bilo previše uzbuđenja sve do 31. minuta kada je golman domaćih Matija Perin zbog prekršaja dobio direktan crveni karton zbog prekršaja u kaznenom prostoru. Loptu je na belu tačku namestio povremeni srpski reprezentativac Adem Ljajić.

 

Međutim njegov udarac sa 11 metara odbranio je rezervni i nezagrejani golman Đenove Laman.

 

 

Ipak, Ademov propust ispravio je prelepim pogotkom Najngolan u 40. minutu. Duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima doneo je veliku borbu na sredini terena, s tim što se u igri domaćina itekako osetio brojčani manjak. Roma je mogla da postigne još nekoliko golova, ali zahvaljujući smušenosti napadača ekipe iz Rima, Đenovljani imali aktivan rezultat do kraja susreta, međutim nisu uspeli da dođu do boda.

 

Serija A, rezultati:

 

Juventus - Sampdorija 1:1

Denova - Roma 0:1

Parma - Kaljari 0:0

Udineze - Verona 1:2

Ćezena - Fiorentina 1:4

Milan - Napoli 2:0

 

Tabela: Juventus 36, Roma 35, Lacio 26, Sampdorija 26, Đenova 26...

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA