66 GOLOVA ZA JEDNO KOLO: Ovako je to bilo na ''Boxing Day'' pre 51 godinu (FOTO)

Davne 1963. godine na terenima Prve divizije viđeno je neverovatnih 66 golova * Fulam je sam postigao 10, Blekburn osam, a Barnli i Liverpul po šest

  • 0

Jedan od najneverovatnijih fudbalskih dana dogodio se na ''Boksin dej'' 1963. godine kada je u Prvoj diviziji postignuto fantastičnih 66 golova, a mnogi ljubitelji fudbala godinama unazad priželjkuju makar približno kolo na jedan od najsvetijih navijačkih dana na Ostrvu.

Dan za koji mnogi smatraju da donosi sreću lideru na tabeli u tom momentu. Jer, od nastanka Premijer lige, samo četiri puta se dogodilo da klub koji je prvi na ''Boksing dej'' nije šampion te sezone. Od toga Liverpul dva puta.

Nije samo Prva divizija, liga koju je nasledio Premijeršip, bila efikasna te 1963. godine. Postignuto je ukupno 160 golova u svim takmičenjima, sedam fudbalera je postiglo het-trik, dok su četvorica bila isključena.

Najveću pobedu ostvario je Fulam koji je unakazio Ipsvič sa 10:1. Najveća pobeda Fulama i ujedno najteži poraz Ipsviča. Zanimljivo, ''Traktor bojsi'', odnosno gosti, su samo 18 meseci ranije bili šampioni. Tadašnji predsednik Fulama je da zanimljivu izjavu.

- Verovatno je nešto u tim ćurkama koje smo dobili za Božić - kroz osmeh je istakao Bredford Džezard.

Lider Blekburn je slavio protiv Vest Hema sa 8:2 čime su pokazali da im prija put u London. Totenhemu su ranije dali sedam komada, a Arsenalu četiri. Liverpul je sa 6:1 ispratio Stouk, uz pet golova u drugom poluvremenu. S druge strane, tadašnji školarac Vili Morgan i njegov Barnli uništili su Mančester junajted koji je par godina kasnije u svoje redove doveo pomenutog Morgana.

- Jedan je od najboljih fudbalera koje sam video tokom nekoliko godina - bio je komentar novinara Gardijana na igru Morgana.

Uz naslov ''To je bio masakr'' novinari su izvestili pobedu Čelsija nad Blekpulom (5:1), a domaći navijači su već na poluvremenu napustili stadion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA