Tadićeva asistencija zaustavila Čelsi, Siti kao da ne želi odbranu titule (VIDEO)

Sautempton odoleo kod kuće pred liderom Premijeršipa - 1:1, srpski reprezentativac zabeležio sedmu asistenciju * Siti vodio sa 2:0 protiv Barnlija, ali na kraju nije pobedio

  • 0

Fudbaleri Čelsija fenomenalno su počeli tekuću sezonu i prvi su favoriti da osvoje Premijer ligu, ali 2014. godinu nisu uspeli da završe trijumfom. Bili bolji rival čak i kada su primili gol, ali je Sautempton uspeo da odoli kod kuće - 1:1 (1:1).

Publika na Sent Meriju je bila u derilijumu kada je Dušan Tadić u 17. minutu poslao sjajnu loptu Maneu, a ovaj bez problema matirao Kurtou. Prva i praktično poslednja prava prilika za Svece završila je u mreži Plavaca. Iako su diktirali tempo, Čelsi nije uspevao da pripreti, a takođe prvi šut u okvir gola doneo je promenu na semaforu.

Kralj asistencija Sesk Fabregas ubacio je Azara u vatru, ovaj dva puta driblao i pogodio na gostujućem terenu prvi put posle 16 mečeva u Premijer ligi. Zanimljivo, ova dva šuta u okvir gola bila su i jedina do kraja meča. Nemanja Matić je gospodario sredinom terena sa 94 odsto uspešnih dodavanja u prvom poluvremenu, a sjajna partija nastavila se i u nastavku.

 

Uspeo je Srbin i nekoliko puta da probije po levom boku, ali je nedostajao završni udarac Čelsijevih napadača. U finišu meča pokušao je Murinjo i sa Drogbom i sa Remijem, ali se rezultat nije menjao uprkos tome što su Sveci od 87. minuta igrali sa igračem manje.

Junajted nulom završio godinu, komični potezi Evansa i Janga (VIDEO)

Aktuelni šampion Mančester Siti imao je dva gola viška na poluvremenu protiv Barnlija, ali nisu uspeli da pobede i primaknu se Čelsiju na samo bod zaostatka - 2:2 (2:0).

Silva i Fernandinjo su nakon 45 minuta praktično upisali tri boda. Španac je pogodio u 23. minutu, a Fernandinjo je bio strelac 10 minuta kasnije. već na početku drugog dela Bojd je smanjio na 2:1, da bi Barnes u 81. minutu načinio veliko iznenađenje.

Tako je Barnli ostao neporažen i protiv drugog rivala iz Mančestera, s obzirom na to da su u trećem kolu igrali 0:0 protiv Junajteda.

Premijer liga, 18. kolo:

Totenhem – Mančester junajted 0:0

Sauthempton – Čelsi 1:1

(Mane 17 - Azar 45)

Aston Vila – Sanderlend 0:0

Hal – Lester 0:1

(Mahrez 32)

Mančester Siti – Barnli 2:2

(Silva 23, Fernandinjo 33 - Bojd 47, Barnes 81)

KPR – Kristal Palas 0:0

Stouk – VBA 2:0

(Dijuf 51, 66)

Vest Hem – Arsenal 1:2

(Kujote 54 - Kazorla 41 pen, Velbek 44)

Njukasl – Everton 3:2

(Sise 34, Gutijerez 51, Kolbak 68 - Kone 5, Miralas 84)

Tabela: Čelsi 46, Mančester Siti 43, Mančester junajted 36, Sautempton 33...Kristal Palas 16, Barnli 16, Lester 13.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA