Pet stvari po kojima će navijači Partizana pamtiti 2014. godinu! Dve su Grobarima posebno drage! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli su prethodne godine osvojili 13. uzastopnu titulu u košarci, zabeležili su dve pobede u fudbalskom večitom derbiju, ali za još dve jako bitne stvari su najviše upravo Grobari zaslužni

  • 14

Godina za nama mogla bi se reći da je bila uspešna za sportsko društvo Partizan, iako možda ne kao i prethodne. Ipak te ružne stvari svaki navijač crno-belih želi svakako da zaboravi, pa ćemo se podsetiti pet stvari po kojima će Grobari pamtiti 2014. godinu!

5. Pobeda u 146. večitom derbiju - Partizan - Crvena zvezda 2:1

Crno-beli su do trijumfa u okršaju sa Zvezdom u finišu sezone 2013/14 stigli golom Nemanje Kojića u nadoknadi vremena, a iako pobeda u derbiju nije pomogla Partizanu da odbrani titulu, svaka pobeda nad večitim rivalom je posebno draga navijačima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ovaj meč ostaće upamćen po dva odbranjena penala Milana Lukača igračima Zvezde, spektakularnom golu iz slobodnog udarca Nikola Drinčić od kojeg Bobanu Bajkoviću nije bilo spasa, kao i već pomenutom pobedonosnom golu napadača crno-belih. Podsetite se najinteresantnijih detalja sa ovog meča.

4. Partizan je 13. uzastopni put postao šampion Srbije u košarci

Vujoševićeva mašinerija nastavila je dominira u domaćim košarkaškim okvirima! Partizan je u finalu domaćeg plej-ofa savladao Zvezdu sa 3:1 u seriji, iako su crveno-beli vodili sa 1:0 u pobedama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Finalnu seriju obeležio je Bogdan Bogdanović koji je na četiri meča postigao ukupno 123 poena.

3. Pobeda u 147. derbiju - Partizan - Crvena zvezda 1:0

Prvi ovosezonski derbi u JSL takođe je pripao crno-belima! I opet je Drinčić bio strelac iz slobodnog udarca, a ovaj gol je bipo jedini na meču!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bomba veziste Partizana bila je neodbranjiva za golmana Zvezde Rajkovića.

2. Aleksandar Pavlović došao u Partizan i to dva puta!

Krilni košarkaš pojačao je crno-bele u dve izuzetno teške situacije za klub čime je dokazao koliku ljubav gaji prema Partizanu. Pavlović je prvo u crno-beli tabor stigao početkom februara 2014. godine, kada je ekipa Duška Vujoševića bila u velikom problemu zbog brojnih povreda.

Miljenik Grobara je pomogao da crno-beli stignu do 13. uzastopne titule, a zatim je i posle insistiranja navijača Partizana, koji su početkom ove sezone na mečeveima crno-belih pozivali Pavlovića da se vrati, to i učinio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Još jednom je Pavlović pokazao ljubav prema klubu, a oduševljeni Grobari su ga spektakularno dočekali u Pioniru.

1. Saša Ilić produžio ugovor sa Partizanom na još godinu dana!

Legenda fudbalskog kluba Partizan po završetku sezone 2013/14, iako sa punih 36 godina, odlučio je uz dogovor sa upravom kluba da odigra još jednu sezonu u crno-belom dresu, zbog čega je svaki navijač kluba iz Humske bio posebno radostan.

Kapiten crno-belih je prethodne godine stigao do 700. meča u dresu Partizana, po čemu se pridružio Momčilu Vukotiću, koji je rekorder po broju nastupa za klub iz Humske.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Grobari na gotovo svakom meču ove sezone kapitenu Iliću pevaju pesmu - "ja bih da igra još malo...", a da li će on i na kraju ove sezone produžiti ugovor ili završiti karijeru ostaje da se vidi. U svakom slučaju navijači Partizana će tokom proleća sigurno moći da uživaju u Ilićevim majstorijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA