NAJVEĆA GREŠKA U ŽIVOTU: Odbili da potpišu Majkla Džordana! (VIDEO)

Novinarke lista "Vol Strit Žurnal" otkrivaju najveću grešku nemačkog proizvođača sportske opreme, iz 1984. godine

  • 3
Foto: AP Foto: AP

Klinci koji su odrastali osamdesetih i devedesetih godina na basket terenima mora da su bar jedno sto puta tražili od svojih roditelja da im kupe "džordanke". Tada bi oni bili kul kao "Leteći Majkl".

Od 1984. godine, kada je američka kompanija "Najki" potpisala ugovor sa najboljim košarkašem svih vremena Majklom Džordanom, brend "Air Jordan" je bio i ostao jedan od najprodavanijih koje je ovaj proizvđač opreme ikad izbacio.

I upravo te godine je najveći konkurent "Najkiju", nemački gigant "Adidas", propustio savršenu priliku da on bude sponzor Džordanu, koji je osvojio šest NBA titula i prosečno postizao 30.12 poena.

O ovome su pisale novinarke "Vol Strit Žurnala" Elen Emerensen Džervel i Sara Germano.

U članku "Vol Strit žurnala" ističe se da je nemački prizvođač odbio da bude sponzor Džordanu, iz razloga što su ga smatrali suviše niskim, što nije odgovaralo imidžu koji je kompanija htela da izgradi.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

"Adidas je napravio pogrešan korak 1984. godine što je bio znak za konkurenciju. Zvezda košarkaške ekipe Univerzitet Severna Karoline Majkl Džordan želeo je sponzorstvo 'Adidasa' u momentu kada je postao profesionalni igrač, tvrde izvori.

Iako je bilo mnogo onih u kompaniji koji su želeli da potpišu Džordana, u top menadžmentu kompanije u Nemačkoj su bili stava da bi kupci više cenili visokog igrača, i želeli su da sponzorišu košarkaša na poziciji centra.

- Stalno smo ponavljali da niko ne može da se poveže sa takvim igračima. Ko bi mogao da se veže za momka višim od dva metra - rekao je jedan od izvora koji je navedenom listu ispričao ovaj događaj", navodi se u delu članka, koji je Germano podelila na Tviteru.

Džordan je na kraju te godine potpisao ugovor sa "Najkijem". Magazin "Forbs" nedavno je saopštio da je nekadašnji igrač Čikago Bulsa i dalje dobio status milionera, najviše zahvaljujući prodaji "Najkijevih" proizvoda.

Majklu Džordanu u penziji još slađe - legendarni košarkaš postao milijarder

Brend "Air Jordan" donosi na godišnjem nivou čak dve milijarde dolara.

Najbolji košarkaš u istoriji napunio 52 godine! Da li će neko ponoviti ove poteze?

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladi

    24. mart 2015 | 15:21

    Nije Adidas samo s njim pogresio. Dali su brdo love Endi Mariju umesto Novaku,jer su "procenili" da ce Endi biti kralj tenisa u eri koja dolazi... "Malo" su pogresili....

  • Nikola RS

    24. mart 2015 | 13:49

    Lose mu je sad' u penziji :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA