Spanulis savetovao predsednika CSKA: Možda vam je potreban psiholog za neke igrače

Prvi čovek Moskovljana polako počinje da veruje da iza neuspeha skupo plaćenih košarkaša stoji njihova mentalna nestabilnost u najvažnijem delu sezone

  • 4

Novi napad na trofej Evrolige završio se, kao i tri pethodne godine, krahom košarkaša CSKA na fajnal-foru.

Četvrtu godinu zaredom ruski šampion nije uspeo da opravda ulogu favorita na završnom turniru i osvoji prvu tituli prvaka Evrope još od 2008. godine, kada je, zanimljivo, ruski tim slavio na mestu gde je ove godine neslavno završio put u polufinalu - u Madridu.

Ni ovoga puta nije pomogao najveći budžet u Evroligi, ni najjači igrački kadar... Posle novog neuspeha postavlja se pitanje šta je to što nedostaje "armejcima" da bi probili blokadu zvanu polufinale i došli u priliku da se bore za pehar.Možda, psiholog?

- Možda se, delom, slažem sa idejom da angažujemo psihologa, o tome ćemo najozbiljnije diskutovati. Potrebna nam je jaka ličnost koja će biti u stanju da osvoji poverenje igrača, pogotovo stranaca - izjavio je prvi čovek CSKA Andrej Vatutin.

Foto: cskabasket.com Foto: cskabasket.com

- Ali to ne može biti jedino rešenje. Potreban nam je još dublji pristup. Posle finala smo vodili dug razgovor sa Spanulisom, dotakli smo se psihologije. Njegovo mišljenje je da ako igrač ima karakter lidera, onda će moći da podnese igranje pod svakom vrstom pristiska, a ako ga nema - onda mu je potredan psihlog. Ne znam... Možda bi trebalo da pre nego što igrači potpušu ugovor, prođu kroz određene stresne situacije, da se vidi kako reaguju... Ali, razumem i to da se nikad ne zna kako će se ponašati na fajnal-foru.

Ruski mediji su pitali Vatutina o učinku Miloša Teodosića, koji iza sebe ima briljantnu sezonu, ali su konstatovali da je podbacio onda kada je bilo najpotrebnije, kao i prethodne godine u Milanu na fajnal-foru.

- Nije u redu da  se pronalaze krivci. Da, statistički gledano, Miloš je na fajnal-foru, i ovom i prethodnom, bio loš. U Madridu je odigrao daleko ispod svog nivoa. Ali njega kriviti za neuspeh, nije ispravno. Naš stav je da verujemo u svakog igrača. Teodosić ke imao sjajnu sezonu, osvojio je mesto u prvoj postavi Evrolige i lider je u asistencijama i trojkama, naš najbolji strelac... Bez njega, mi ne bismo ni igrali u Madridu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jare

    22. maj 2015 | 23:36

    Videli smo kolko je mentalno jak spanulis u finalu.

  • Marko 95'

    22. maj 2015 | 19:41

    Miloš, stara priča dečko ima problem u glavi misli da je najbolji i u najbitnijim utakmicama njegovih ekipa drugi mu demonstriraju da nije.

  • Dača

    23. maj 2015 | 09:15

    Znate li šta je problem ne da im amerika i evropa kao što nama ne daju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA