NIKOLIN PRVENAC: Srpski odbojkaši preokretom u Italiji do prve pobede u Svetskoj ligi!

Srbija pobedila Italiju na njenom terenu i došla do prve pobede sa novim selektorom

  • 2

Srpski odbojkaši došli su do prve pobede u Svetskoj ligi ove sezone, a to je ujedno i debitantski trijumf novog selektora Nikole Grbića. Naša selekcija je pobedila Italiju 3:1 (25:22, 23:25, 24:26, 23:25) u Bolonji, u okviru prve utakmice drugog vikenda.

Veliku i važnu pobedu je izvojevao Nikola Grbić sa svojim pulenima na tartanu u svom trećem zvaničnom meču na klupi Srbije, posle dva poraza od Brazila u gostima prethodnog vikenda. Međutim, ono što najviše može da nas raduje jeste da su pokazali momci u plavim dresovima veliku mentalnu snagu i uspeli da preokrenu meč u svoju korist, iako su izgubili prvi set.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U prvom periodu igre mora se priznati da smo igrali dosta slabije, nije funkcionisao servis, bilo je i tehničkih grešaka u igri, a Italijani su dobro čitali našu igru i akcije tehničara Jovovića. Međutim, nismo se lako predavali i skupo prodali kožu u tom periodu igre.

Pod utiskom izgubljenog prvog seta su srpski odbojkaši krenuli u drugi i dozvolili "azurima" da steknu nekoliko poena prednosti, ali je vrlo brzo Grbić razmrdao svoje pulene i došlo je do reakcije, pa je usledio preokret i izjednačenje u setovima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ogromna borba je bila u trećem periodu igre koji je na kraju morao da se igra na razliku, ali je ipak pripao Srbiji. Nakon toga su izabranici Maura Beruta potpuno pali u igri, a naši momci furiozno i puni samopouzdanja krenuli u četvrti set. Stekli veliku prednost, a onda i odbili poslednjih trzaj Italijana pred kraj utakmice i zasluženo trijumfovali.

Najbolji u našem timu bio je Atanasijević sa 14 poena, 13 je imao Lisinac, a po 12 su osvojili Nikola Kovačević i Podraščanin. Sa druge strane najraspoloženiji je bio Luka Vetori sa 14 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RadikalNO

    5. jun 2015 | 23:47

    Sve čestitke našim odbojkašima. Sreća da se u Srbiji igra košarka, odbojka i tenis. Konačno dobra vest u moru loših. Momci hvala vam. Neka vas Bog čuva a sreća prati.

  • Dejan B.

    6. jun 2015 | 07:25

    Momci imaju cast da ih vodi jedan od najboljih igraca u istoriji odbojke-veliki NIKOLA GRBIC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA