SRBI NOKAUTIRALI MEKSIKANCE! Istorijski uspeh omladinaca na Svetskom prvenstvu! (VIDEO)

U20 reprezentacija sa prvog mesta D grupe nastavlja učešće na Mundijalitu na Novom Zelandu * Prvi nastup Srbije u nokaut fazi SP od kako nastupamo pod tim imenom

  • 22

Omladinska reprezentacija Srbije je u osmini finala Svetskog prvenstva!

U odlučujućoj, trećoj utakmici D grupe Mundijalita na Novom Zelandu, naši momci su savladali Meksiko rezultatom 2:0.  Rival u osmini finala biće poznat u nedelju nakon raspleta u grupi E i F.

Strelci su bili Nemanja Maksimović već u drugom minutu, i Andrija Živković u 42.

GOLČINA: Živkovićev fenomenalni slobodnjak koji je smorio Meksikance! (VIDEO)

Bila je ovo još jedna odlična partija izabranika Veljka Paunovića, maksimalno koncentrisana i angažovana, u kojoj nijedan segment igre nije funkcionisao loše. Jedina loša stvar na meču za nas je to što će narednu utakmicu propustiti Sergej Milinković - Savić zbog žutog kartona.

Ovo je prvi plasman Srbije u nokaut fazu Mundijalita od kako igramo pod tim imenom.

Lopta se pošteno nije ni zakotrljala, a odlični "orlići" su postilig gol - Živković je izveo aut, Sergej Milinković-Savić ju je poslao glavom taman da Maksimović uleti u peterac i na sjajan način savlada golmana Meksika.

Meksikanci su se trgli, pokušavali su po boku najviše da ugroze Rajkovića, ali sam golman nije imao toliko posla jer je naša odbrana odlično funkcionisala.

U 42. minutu ipak Srbija stiže do još jednog gola - slobodan udarac sjajno je izveo Andrija Živković i povećao prednost.

U nastavku je viđena ofanziva Meksika koja se nije rasplamsala zahvaljujuću dobrim intervencijama naše ekipe, koja je uspela da napravi još nekoliko prilika preko Šaponjića i Živkovića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Osim Srbije, iz grupe D, u osminu finala Svetskog prvenstva plasirale su i reprezentacije Malija i Urugvaja koje su igrale nerešeno - 1:1.

SRBIJA: Rajkovićm, Gajić, Antonov, Veljković, Babić, Zdjelar, Maksimović, Gaćinović (Jovanović od 79), Živković, Milinković-Savić (Grujić od 86), Mandić (Šaponjić od 64).

MEKSIKO: H. Gonzales, K. Gutijeres, R. Gonzales, V. Guzman, E. Gutijeres, Ramires (Laines od 55), Areola, Agire, Pineda (Markes od 46), Martinez (Dijas od 46), Lozano.

Konačni poredak u grupi D izgleda ovako.

1. Srbija 3 2 0 1 4:1 6

2. Urugvaj 3 1 1 1 3:3 4

3. Mali 3 1 1 1 3:3 4

4. Meksiko 3 1 0 2 2:5 4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    6. jun 2015 | 08:38

    Svaka čast ovoj deci. Pored fudbalskog znanja, poseduju nešto što igrači iz A selekcije nemaju, a to je SRCE!!! Bore se, trče, izgaraju na terenu, imaju želju za uspehom, poseduju drskost. Ne staju 90 minuta. Hrabri su i ne interesuje ih protivnik. Sa takvim pristupom mogu daleko da doguraju. Stručnom štabu na čelu sa Veljkom Paunovićem i svim igračima, želim sve najbolje u nastavku šampionata.

  • Руска Душа

    6. jun 2015 | 08:28

    Само је потребно овим момцима ставити назив А селекција и додати три, четири играча из оне селекције. захвалити се свим умишљеним звездама, манекенима, љубавницима старлета... Пустити оне који знају шта је дрес Србије да га часно и представљају, резултат ће сам доћи

  • Balkanski špijun

    6. jun 2015 | 08:37

    Tooooo majstori...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA