HRVATSKI NAVIJAČI SU I PRE PRAVILI KUKASTI KRST: Teren ispolivan hemikalijom danima pre meča! (FOTO)

Italija će uložiti žalbu UEFA zbog incidenta nakon kog bi Hrvatska mogla da dobije i najdrastičniju kaznu - izbacivanje iz takmičenja

  • 54

Neviđena hrvatska sramota, pišu tamošnji mediji nakon slike sa splitskog stadiona Poljud, koja je obišla svet.

Italijanski novinari primetili su tokom meča kvalifikacija za EURO 2016 između Hrvatske i Italije (1:1) da je na travnatoj površini iscrtan kukasti krst.

Prema saznanjima portala "Index", čini se da je teren poliven nekakvom hemikalijom danima pre utakmice, kako bi izgrizla travu i požutela, a da se ne vidi pod dnevnim svetlom.

Isti izvor takođe podseća da su hrvatski navijači već "ovakav sramotni performans izveli u Livornu u avgustu 2006. godine, kada su svojim telima napravili svastiku na tribinama stadiona i celom svetu pokazali svoj nacionalni ekstremizam".

U fudbalskom klubu Hajduk, čiji fudbaleri igraju na Poljudu, tvrde da ne mogu da se komentarišu pretpostavke, i da je od ponedeljka stadion preuzeo hrvatski fudbalski savez, a od četvrtka UEFA.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Italija će uložiti žalbu UEFA zbog ovog incidenta, dok je predsednik HNS Davor Šuker rekao da je ljut zbog svega viđenog.

- Ovo je igra iza zatvorenih vrata. Bila je važna utakmica i za Italiju i za Hrvatsku, i nadam se da će i jedna i druga zemlja otići na EURO. Imalo ovaj problem sa navijačima koji ne poštuju pravila. Pričaćemo sutra o ovome što se deilo. Da li sam ljut? Jesam - izjavio je Šuker.

Podsetimo, Hrvatska je prethodno kažnjena zbog rasističkog ponašanja njenih navijača na utakmici sa Norveškom, utakmicom pred praznim tribinama (protiv Italije) uz novčani deo kazne.

ŠUKER: Hrvatski navijači su zajedno sa Srbima među najvećim huliganima u Evropi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    13. jun 2015 | 00:42

    Zivim u nemackoj,nadao sam se da ce nemci da izveste o tome,ali ni jednu jedinu rec o tome.da smo mi napravili neku glupost,to bi bila udarna vest na tv.nemci stvarno ne zaboravljaju jo je bio sa njima ,a ko protiv u oba svetska rata.

  • Еуклид

    13. jun 2015 | 00:23

    Због оваквог промовисања једне идеологије коју свет памти по злу,најмање што би лицемерна уефа могла да уради је да их избаци из такмичења. Али како кад су њихови. Исти.

  • Živojin lll

    13. jun 2015 | 00:41

    Pa kad ih nisu izbacili za dom spremni nece ni zbog ovog sramota za uefu a nas Srbe oduzimanje bodova zbog lose organizavije utakmice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA