IGRAMO ZA SVOJ NAROD: Orlići jednistveni u mišljenju da istorija pamti samo pobednike!

Selektor Paunović i njegovi izabranici prepuštaju ulogu favorita Brazilcima, ali ne predaju se uoči finala

  • 5

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je da veruje da njegovi izabranici mogu da naprave još jedan veliki korak i pobedom nad Brazilom osvoje Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

- Ovo je jedan sjajan turnir za nas, nešto prelepo što se dešava Srbiji i našem fudbalu. Ono što je najvažnije je da ova deca pokazuju da uvek postoji svetlo na kraju tunela i da ako imaš jasan cilj i plan kako da do njega stigneš, ništa nije nemoguće. Stigli smo do finala sa Brazilom, osećaj je neopisiv, ali mi želimo da završimo posao - rekao je Paunović.

Paunović ističe da Srbija u finalu igra protiv najjačeg mogućeg protivnika.

- Verujem da će moji momci biti najjači onda kad je najpotrebnije. Igraće za svoj narod, porodice, prijatelje... Oni su svakako heroji, šta god da urade u finalu, jer su nam svima vratili nadu da su čuda i dalje moguća - naveo je selektor.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kapiten "Orlića" Predrag Rajković ističe da je ekipa plasmanom u finale napravila veliki uspeh, ali da se time neće zadovoljiti.

- Teško se može opisati osećaj uoči početka utakmice sa Brazilom. Mi ćemo možda tek naknadno biti svesni šta smo uradili, jer za sada imamo punu koncentraciju na ono što nas očekuje i jako želimo da napravimo taj poslednji korak i popnemo se na tron. Svesni smo da ulazimo u istoriju, ali istorija pamti samo pobednike i šampione. Mi želimo to da budemo i donesemo našem narodu pehar - izjavio je golman Crvene zvezde.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vezista Nemanja Maksimović prepustio je Brazilu ulogu favorita.

- Neka pritisak bude na njima, a mi ćemo igrati onako kako najbolje znamo i budite sigurni da im neće biti lako. Takmičenje je veoma iscrpljujuće, odigrao sam do sada svih 630 minuta, ali ostalo mi je snage za još jedan korak. U finalu će odlučiti veće srce, ali i hladna glava. Mi smo pokazali da imamo i jedno i drugo - zaključio je Maksimović.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Finale Svetskog prventva za igrače do 20 godina igra se sutra od sedam sati po srpskom vremenu.

(Telegraf.rs/Tanjug))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lorna

    19. jun 2015 | 19:57

    kao i do sada...pametno , srpski hrabro...pa kako nam Bog da..a mi vjerujemo u vas i cekamo titulu svjetskih prvaka...idemo momci..mozete vi to..

  • Rodoljub

    19. jun 2015 | 19:41

    Pehar je naš.Živela Srbija.

  • Panco

    19. jun 2015 | 20:49

    Pobedjujemo sigurno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA