Jovanović: Pokazali smo da fudbaleri nisu manekeni i splavari

Zvezdin "zlatni" omladinac ushićen posle istorijskog uspeha sa omladinskom reprezentacijom Srbije na Novom Zelandu

  • 2

Defanzivac srpske reprezentacije do 20 godina Vukašin Jovanović, deo je prve fudbalske ekipe koja je zaslužila penjanje na čuvenu terasu gradske skupštine, kao šampion, svetski šampion, pred narod.

Konačno smo i to dočekali! Niko nije verovao, realno, niko!

Važno je i ovo reći: Fudbaleri, ovi naši šampioni sveta, svima su održali čas na temu kako se predstavlja svoja država. Bili su hrabri, časni, požrtvovani, verovali u sebe, jedni u druge, želeli, igrali za narod... I još nešto. Naterali su ljude da poveruju da fudbal u Srbiji nije mrtav. Da još ima nade. Sa njima. Sa onima što posle njih dolaze.

PLAČI SINE, PLAČEMO I MI: Suze srpskog fudbalera o kojima priča planeta! (VIDEO)

Sada će ljudi odavde malo drugačije gledati na fudbal, na igrače...

- Ovim rezultatom smo pokazali da fudbaleri nisu manekeni, da nisu splavaroši, nego da znamo da igramo fudbal - poručio je Jovanović.

Foto: Instagram/vukasinjovanovic30 Foto: Instagram/vukasinjovanovic30

-  Milsim i da smo bili fenomenalni ambasadori naše zemlje na kraju sveta, i zbog toga mi je sve ovo još draže. Imali smo sjajnu podršku, ponašali smo se sjajno i van terena, nije bio nijedan problem, to su svi prepoznali. Srbi kao narod zaslužili su da i "te neke fudbalere" dočekaju na terasi.  Jako mi je drago što smo obradovali naš narod, ako ništa drugo, bar smo im malo skrenuli misli sa privatnih problema, malo smo ih oraspoložili.

Sreći nema kraja. Još malo će se Vukašin prepustiti emocijama, a onda se vraća klupskim obavezama koje zovu.

LUDILO U PAZOVI: Fudbaleri tražili penzije predsedniku, pa mu pevali "Tomo, ostani"! (FOTO)

- Želim prvo da se dobro opustim, da proslavim ono što sam zaslužio zajedno sa svojom ekipom i ovim sjajnim momcima. Nedostajali su nam još nekoliko momaka, između ostalih Luka i Rile, ali povrede su ih sprečile da budu sa nama. Veliki uspeh, stvarno, ovo se dešava u 30-40 godina.

I još malo o čuvenim suzama koje su obišle svet...

- Prvo, nisam ni znao da su to kamere snimale, nego sam saznao kasnije kada je portparol (Zvezde) Nikolovski poslao poruku i čestitao, ujedno mi rekao da će me zvati novinari. Ja sam ga pitao što bi mene zvali, a kaže zbog suza, i tek posle sam shvatio kad sam video snimak. U toj situaciji pokušao sam da se suzdržim da ne dođe do toga, ali sve je puklo. Kad je prišao trener golmana, isplakao sam se za svoju dušu, izbacio sreću. Da smo izgubili, verovatno ne bih onako plakao. Kad sam pao na kolena, pomislio sam: "ja sam svetski prvak", čitav život mi je prošao kroz glavu u sekundi.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nja

    22. jun 2015 | 19:04

    Nek si plakao duso draga, da Bog da citav zivot lio suze radosnice!!!! Cista emocina dolazi iz cistog srca! Jos jednom bravo momci, niste dobili nista sto niste zasluzili! Cestitke!

  • mama

    25. jun 2015 | 11:58

    Vi ste odmjereni svjeni vi ste Borci Fudbala kao nasi preci sto su u prvom svjetkom ratu isli preko Albanije, tako ste vi presli preko N. Zelanda da zgazite Brazil...taj Brazil koji je pet puta bio prvak omladinaca...tom brazilu smo mi uzeli titulu ... i nemojte sad da se pokvarite i pocnete da slavarite...djevojaka jos uvjek ima a da nisu silikonke i da su ucene i dobre ne isvarene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA