Generalni direktor Partizana: Zvezda nam krade igrače!

Miloš Vazura je u razgovoru sa novinarima u Sloveniji pričao o prelaznom roku i aktuelnostima vezanim za poslovanje kluba

  • 9

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura razgovarao je sa novinarima u Sloveniji gde se crno-beli nalaze na pripremama i tom prilikom je pričao o aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju poslovanje kluba, ali i prelazni rok u kome je šampion Srbije bio veoma aktivan.

Vazura napominje da svi igrači koje je klub doveo ovog leta imaju znatno manja primanja nego što se to pominje u javnosti.

- Svi igrači koje smo doveli imaju godišnja primanja ispod 150.000 evra tako da priče oko nekih ugovora od 300, 400 hiljada nemaju veze s istinom. Ugovori su manji, ali su nagrade za eventualno osvajanje titule i duple krune veći.

- Istina visina nagrada još nije utvrđena, to će biti rešeno na Upravnom odboru. Važno je da se zna da su svi igrači koji su nas napustili poslednjih šest meseci oprostili dug i na taj način je smanjeno obeštećenje - rekao je Vazura.

Partizanova seksi direktorka smuvala golmana kog je htela Zvezda! (FOTO)

Foto: Partizan.rs Foto: Partizan.rs

Generalni direktor kluba iz Humske ističe da su osim plata igrača smanjeni i drugi troškovi koji su prethodnih godina značajno opterećivali godišnji budžet kluba.

- Da bi klub živeo normalno potrebno je nešto manje od milion mesečno, a mi smanjujemo troškove i budžet, koji je nekada bio 12 miliona. Prodali smo igrače koji su bili skupi, a doveli jeftinije, ali ne manje kvalitetne.

- Smanjili smo i troškove za stanarine sa 200.000 na 20.000 evra. Takvim radom i uz forsiranje naše dece iz škole za dve godine ćemo doći u normalu. Računamo kao glavni prihod novac od plasmana u neku od evropskih grupa. Voleo bih da to bude Liga šampiona, ali bih bio zadovoljan direktnim plasmanom u Ligu Evrope - napominje Vazura.

PARTIZANOV ŠTOPER PLAKAO U SVLAČIONICI: Vratiće se za mesec dana!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Nije tajna da Partizan ima dugovanja, ali ima i potraživanja, i to od najmoćnije menadžerske agencije na ovim prostorima, a možda i u Evropi - investicionog fonda Pinija Zahavija.

- Investicioni fond Pinija Zahavija nam je dužan 985.000 evra koje mora da plati do kraja jula. To je dug za Lazara Markovića. Fakturisan je, mora da se plati u julu - otkrio je Vazura.

Svim navijačima Partizana ohrabrujuće deluju izjave Vazure kada je u pitanju ostanak Andrije Živkovića u Partizanu.

-Sprema se produžetak saradnje sa Ninkovićem, Ostojićem, svima kojima ističe naredne godine. Petogodišnje ugovore su potpisala deca iz Teleoptika - Grbović, Čađenović, Damnjanović i Perišić i najverovatnije će otići na pozajmice.

SRAM VAS BILO: Navijači Partizana UNAKAZILI malog psa! (FOTO)

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kada je u pitanju prelazni rok, crno-beli su gotovo završili posao kada je u pitanju dovođenje igrača, ali Vazura ističe da je Brazilac Markinjoš sada bliži dolasku nego što je to bio slučaj pre nekoliko dana.

- Nismo odustali od Markinjosa, on je igrač koga bi trebalo i vredi čekati, a čak su se poslednjih nekoliko dana povećale šanse za dogovor. Čak i sa strane njegovog kluba postoji želja da se razgovara što je pozitivna stvar. Mislim da je svima u interesu da dođe do saradnje i očekujem to brzo. Ukoliko on dođe prelazni rok je završen. Nismo razmatrali nijednog drugog igrača, i ove priče oko zadnjeg veznog nisu istina. Imamo Jevtovića, njega smo doveli i to je to.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vazura se takođe osvrnuo i na aktivnost večitog rivala u prelaznom roku, koji su, kako kaže, prepisivali od njih u prelaznom roku.

- Zvezdi se nismo mešali apsolutno ni oko jednog igrača. Oni nama jesu! Znam i zašto - jer nam veruju - rekao je Vazura i istakao da je u pitanju Zoran Rendulić, koji je bio meta crno-belih pre nego što je potpisao za Zvezdu.

- U pitanju je Rendulić, ali to nije igrač koji bi igrao standardno i ja sam mu to i rekao. Jednostavno, skup je za nekog ko bi igrao u rotaciji. Zvezdu ne komentarišem, samo nek nas ne gledaju, mi njih ne diramo uopšte - zaključio je Miloš Vazura.

(Telegraf.rs/Žurnal/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola_pg

    8. jul 2015 | 11:43

    Zamisli ti to. Kleo, Stojkovic, Volkov, Abubakar.... Samo neka od imana koja smo mi trazili ili koji su bili kod nas pa ste ih uzeli. A da, Tejgo....

  • Severac

    8. jul 2015 | 10:51

    Mali Dule, počeo da se goji, biće isti kao on....Zvezda pa zvezda. ..kompleksi.

  • XxX

    8. jul 2015 | 10:54

    Produzice ugovor sa Ostojicem? Ko tu koga zeza? Da decko nema kvalitet ni za zonsku ligu vidi svako ko je ikad odgledao makar jednu njegovu utakmicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA