PAZAR NEMOĆAN U HUMSKOJ: Ninković vozio valjak do ubedljive pobede! (VIDEO)

Večito osporavani igrač Partizana bljesnuo protiv Novog Pazara u pobedi crno-belih pred gotovo praznim tribinama

  • 28

Smogli su snage fudbaleri Partizana da, uprkos velikim kadrovskim poteškoćama, rezultatskom posrnuću, nezadovoljstvu navijača, odigraju dovoljno kvalitetno da zabeleže pobedu protiv Novog Pazara pred sablasno praznim tribinama stadiona u Humskoj - 3:0.

>>> Da li je ovo dokaz da je počeo bojkot navijača Partizana? (FOTO)

Tek nekoliko stotina navijača svedočilo je prvoj pobedi ekipe Ljubinka Drulovića posle tri kola "posta", čime je srpski šampion koliko-toliko povratio poljuljano samopouzdanje, ali i napravio lepu uvertiru pred meč istine u Alkmaru, u četvrtak.

Golove za domaći tim postigli su najbolji strelac ekipe Valeri Božinov u prvom, i Nikola Ninković, koji je sa dva pogotka u nastavku sebi prišio etiketu igrača utakmice.

Ninkovićev prvi gol bio je priča za sebe. Pravo malo remek delo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Često osporavani vezni igrač Partizana "lažnjakom" blizu "kapice" šesnaesterca najpre je poslao direktnog čuvara "po burek", a onda je savršeno ležernim udarcem naciljao desni donji ugao golmana Novog Pazara Zečevića.

Bio je to trenutak kapitulacije gostiju, koji su do tada jedva nekoliko puta "primirisali vazduh" na polovini šampiona. Jeste da su od tog trenutka pojačali prisustvo u zoni protivnika, imali i dve solidne prilike da uvedu duel u neizvestan finiš, ali su, jednostavno, pružili premalo da bi mogli da se ponadaju takvom scenariju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Drulovićevi problemi pred ovaj meč bili su ogromni. Trebalo je vratiti moralno uzdrmani tim osakaćen povredama, osposobiti ga za finiš jesenjeg dela sezone, i to je uspelo strategu prvaka Srbije. Za neki novi početak, ovo je obećavajući ishod.

I bez Balažica, Fabrisija, Stevanovića, Živkovićem na klupi, sa desnim bekom Bandalovskim na poziciji štopera, crno-beli su autoritativno odigrali gotovo čitav meč, sa izuzetkom perioda posle drugog gola.

Genijalni Saša Ilić delio je lopte saigračima kao rukom. Upravo je posle njegovog pasa, doduše srećnog, pošto se lopta odbila od glave defanzivca gostiju, Božinovu ostala "čista" situacija za laganu egzekuciju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ninkovićeva već opisana majstorija na startu drugog poluvremena delovala je na crno-bele kao bensedin, pa su do kraja sa mnogo manje presije i nervoze mogli da se nadigravaju sa gostima.

Treba pohvaliti i golmana Kljajića, čije su dve refleksne intervencije bile veoma važne da meč ne ode u neželjenom smeru po Partizan.

Ostaje samo žal što je dopadljivu igru Partizana u Humskoj posmatralo tek nekoliko stotina najupornijih pristalica crno-belih, što je novi alarm za klub koji konačno mora da se zapita zbog čega je  iz kola u kolo sve veća oseka na tribinama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan - Novi Pazar 3:0

Sudija: Milorad Mažić

Gledalaca: 1000

Strelci: Božinov 32, Ninković 50, 90+3.

Partizan: Kljajić - Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić, Jevtović (od 67. Petrović), Ilić, Oumaru (od 63. Živković), Babović, Ninković, Božinov (od 84. Šaponjić).

Novi Pazar: Zečević, Stevanović, Trtovac, Vuković, Kostić, Šarac, Osmanagić (od 67. Zilkić), Todorović (od 53. Obrovac), Vusljanin, Pavlović, Radivojević (od 42. Rušević).

Superliga, 18. kolo

Metalac – Jagodina 1:4

(Dimitrijević 50 – Nikolić 23, 43, Kjreme 55, Gašić 77)

Čukarički – Borac 1:0

(Mirosavljević 88)

Mladost – Spartak 0:0

Subota

Javor – Vojvodina 0:1

(Babić 24)

Radnik – Rad 1:1

(Mihajlov 37, Odita 71 – Mikić 26, Pejović 31, Andrić 88)

Voždovac – OFK Beograd 2:3

(Stojanović 15 – Milisavljević 86)

Partizan – Novi Pazar 3:0

(Božinov 32, Ninković 50, 90+3)

Nedelja

Radnički Niš – Crvena zvezda 17

TABELA: Crvena zvezda 47 (-1), Čukarički 32, Borac 31, Partizan 29, Radnički Niš 28 (-1), Javor 26 (-1), Mladost 24, Voždovac 22 (-1)…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsinica

    21. novembar 2015 | 15:25

    Kada moj deda pece rakiju, svrati mu vise komsija nego sto dodje vama na stadion.

  • EU partizan

    21. novembar 2015 | 15:27

    Jaaaooo brukeeee, jaaooo jadni stadion, jadne stolice

  • NN

    21. novembar 2015 | 17:02

    Više mi ljudi na slavu došlo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA