BRAJANTU KLICAO NJEGOV RODNI GRAD: Prva pobeda Siksersa! Bjeličina jedna trojka u porazu od Vučevića (FOTO) (VIDEO)

Legendi Lejkersa priređen je spektakularan doček u Filadelfiji, a domaća ekipa je prekinula niz od 18 poraza * Orlando predvođen crnogorskim košarkašem savladao Minesotu i upisao četvrtu pobedu zaredom

  • 0

Drama u Minesoti pripala je Orlandu! Timbervulvsi su opet razočarali pred svojim navijačima i u neizvesnoj završnici izgubili rezultatom 96:93.

Endru Vigins je bio najbolji među domaćima sa 27 poena, ali je na 5.6 sekundi do kraja promašio slobodno bacanje koje bi donelo izjednačenje njegovoj ekipi. U narednom napadu za Orlando je napravljen faul nad Nikolsonom, koji je bio siguran iz oba pokušaja sa penala.

Nemanja Bjelica nije briljirao kao protiv Klipersa - za 25 minuta na terenu postigao je jednu trojku iz tri pokušaja, ali je imao osam skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Istakli su se Martin sa 16 poena, Lavin sa 12 i Dieng sa 11 poena.

Inače, veteran Kevin Garnet je sa 20 minuta na terenu (četiri poena i osam skokova) uspeo da pretekne Džejsona Kida na trećem mestu večne liste igrača sa najviše odigranih minuta.

Na drugoj strani, briljirao je Nikola Vučević sa 18 poena i 12 skokova uz četiri asistencije, i bio jedan od najzaslužnijih za četvrtu pobedu Medžika zaredom, što je niz koji nisu ostvarili još od decembra 2012. godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Osim njega, bilo je još petorica igrača Medžika sa dvocifrenim učinkom: Nikolson (15 poena), Pejton (14), po 13 Oladipo i Haris i Furnije (12).

Pucalo je od emocija u Filadelfiji, u gradu za čije je Sikserse želeo nekada da igra Kobi Brajant - u njegovom rodnom gradu.

Utakmica Lejkersa i navedene ekipe "stigla" je baš dva dana nakon što je Brajant saopštio da je u toku njegova poslednja sezona u NBA ligi.

Pred početak meča, asu Lejkersa je njegov prvi trener u srednjoj školi u Filadelfiji predao i njegov prvi dres iz tih dana.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Publika mu je aplaudirala, a sa nekim navijačima je pravio i selfije. Bio je dočekan kao "hometown Hero", a ne "hometown Zero", kako su mu neki mediji u Filadelfiji često "tepali".

- Nisam očekivao ovakvu reakciju. Poštujem to, ovo je bilo stvarno, stvarno posebno - rekao je nakon meča Brajant, a kada je vezao tri napada završena poenima, sa tribina se čulo "MVP, MVP".

>>> ŠEK POKAZAO PENZIONERSKI PLES ZA KOBIJA I PORUČIO: Volim te, mali brate! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Baš na ovom meču, Filadelfija je konačno slavila i upisala prvu pobedu u sezoni - 103:91. Na taj način je preknula niz od 18 poraza u ovoj sezoni, a računajući i prethodnu, taj niz je bio 28!

Ovako, Siksersi nisu oborili rekord najgoreg starta iz sezone 2009/2010, koji su postavili Nju Džersi Netsi.

Brajant je postigao ukupno 20 poena, sa procentom šuta 7-26, od toga ubačene četiri trojke. Pratili su ga Klarkson sa 19 poena, po 12 su dodali Rendl i Rasel.

Do prve pobede Filadelfije vodili su Kovington sa 23 poena, po 14 su postigli Grant i Noel, a po 12 Tompson i Kanan.

NBA rezultati:

Klivlend - Vašington 85:97

Filadelfija - LA Lejkers 103:91

Bruklin - Finiks 94:91

Minesota - Orlando 93:96

Nju Orlenas - Memfis 104:113

Portland - Dalas 112:115*

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA