Kako bi mogao da izgleda moćan Zvezdin tim za Ligu šampiona?

Grof Božović i sportski direktor Zvezde Blažo Raosavljević već planiraju pojačanja za zimski i letnji prelazni rok, a navijači se nadaju da će na spisku biti i jedno ime koje im već godinama vlažan san

Crvena zvezda ima ubedljivu prednost na tabeli Superlige i mnogi je već sada vide kao šampiona Srbije za ovu sezonu, pošto prednost u odnosu na Partizan iznosi 24 bodova.

>>> Evo kakva kazna čeka Grofa Božovića zbog ignorisanja konferencije!

Mnogi navijači, ali i rukovodioci Zvezde, pa i sam trener Miodrag Božović već razmišljaju o daljem koraku i pojačanjima za proleće i početak naredne sezone kada bi ako zadrže veliku bodovnu prednost, trebalo da učestvuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ukoliko sve sa UEFA pravilima i finansijama bude u redu.

>>> Kog bivšeg fudbalera Zvezde Grof Božović ponovo zove na Marakanu?

Već se stidljivo najavljuju određena imena. Neka su realna, pojedina nešto manje, a ima i onih koji su vlažan san navijača.

Trener Zvezde je otkrio da bi voleo da dovede Nikolu Žigića, dok je sportski direktor Blažo Raosavljević u intervjuu za Telegraf u kafani otkrio da su mu prve želje Duško Tošić i Demijen Le Talek, fudbaler Mordovije, koji se odlično poznaje sa Mičelom Donaldom, a koji je svojevremeno igrao za Borusiju iz Dortmunda.

Printskrin: Youtube/MakusuFilms Printskrin: Youtube/MakusuFilms

- Voleo bih da Žigić dođe. Ako hoće da igra, može da pomogne Crvenoj zvezdi  - rekao je Miodrag Božović na pitanje jednog navijača da li postoji šansa da se Žigić vrati na Marakanu. Nikola je trenutno bez kluba već duže vreme, ima 35 godina i realno je da Zvezda može da ga dovede ukoliko to žele i on i klub.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Duško Tošić je u jednom navratu već igrao za Crvenu zvezdu, i ne skriva koliko je zavoleo klub, kome je i oprostio veliki novac koji mu je Zvezda dugovala. Kada smo pitali Raosavljevića koje fudbalere bi voleo da dovede, odgovorio je kao iz topa.

- Duška Tošića i Le Taleka. Tošić je neverovatan čovek. Ja bih ga sutra doveo. Veliko srce ima. Da dođe i da mi bude štoper. Jer znam da me Duško Tošić neće izdati. Mnogo dobar i mnogo pošten čovek. Le Talek će biti dobar zbog Donalda. Odlično se znaju, a to znači i da će Grujić imati veću slobodu napred.

Foto: Profimedia/Seskimphoto Foto: Profimedia/Seskimphoto

Eventualna prepreka za dolazak Tošića može da bude to što ima ugovor sa Bešiktašem do 2017. godine i što bi Turci tražili obeštećenje. Karta na koju mogu da igraju crveno-beli jeste što mu je porodica u Beogradu, ljubav prema klubu, ali i Miodrag Božović, sa kojim bi sigurno voleo da sarađuje.

Do leta svakako mnogo toga može da se izdešava, ali opcija postoji.

Demijen Le Talek je fudbaler Mordovije i već se pominje kao opcija da pojača Zvezdu, možda već u ovom prelaznom roku. Igrao je sa Donaldom i Holanđanin koji se dobro uklopio na Marakani sigurno je jedan od glavnih aduta kada su u pitanju pregovori sa Francuzom.

Pojačanja koja koja možda nisu realna, ali se njihova imena provlače su bivši fudbaleri ovog kluba - Pavle Ninkov, Milan Biševac i Filip Stojković.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izjava Biševca daje nadu Zvezdašima da bi on mogao da se vrati na Marakanu na leto, kad mu istekne ugovor sa Lionom, jer ističe da mu je Zvezda klub koji najviše voli.

Nešto slično je nedavno rekao i Pavle Ninkov kada se u medijima pojavila informacija da je moguć njegov transfer u Zvezdu.

Postoji i opcija da desni bek bude Filip Stojković ukoliko se transfer Ninkova ne bi realizovao. Stojković je trenutno fudbaler Čukaričkog, koji je Zvezdino dete i mogao bi da krene stopama Slavoljuba Srnića, koji se takođe iz Čuke vratio na Marakanu i pruža odlične partije.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

I što bi mnogi rekli - najslađe za kraj. Vlažan san navijača Crvene zvezde, o čemu je čak i film snimljen. Nemanja Vidić u Zvezdi!?

Ova opcija je nikad realnija za Zvezdu, mada to najviše zavisi od Vidićeve dobre volje. Cena mu se na tržištu srozala i Vidić trenutno vredi milion evra. Ukoliko ne bude igrao u Interu do kraja sezone može da bude i manja, pa čak i za Zvezdinu platežnu moć realna.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako vam izgleda ovaj tim Zvezde i šta bi mogao da uradi u kvalifikacijama za Ligu šampiona?

Kahriman, Ninkov (Stojković), Vidić (Luković), Biševac (Jovanović), Tošić (Ibanjez), Donald  (Le Talek), Grujić (Ristić), Katai (Plavšić) Srnić (Matos) Žigić (Sikimić), Vieira (Jović).

Da li bi crveno-belih sa ovom ekipom mogli da se plasiraju u elitno takmičenje posle pune 24 godine? Napišite nam u komentarima kako bi izgledao vaš idealan tim Zvezde narednog leta.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neshha

    8. decembar 2015 | 23:10

    Tosic samo na stopera,pre Ibanjeza nema sanse!

  • MitarMitar

    8. decembar 2015 | 23:22

    Stojanovic-Radinovic-Marovic-Jugovic-Belodedic-Najdoski-Prosinečki-Mihajlović-Pančev-Savićević i Dragiša Binić :)

  • Jogogo

    8. decembar 2015 | 23:01

    Bajke bajke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA