LIGA ŠAMPIONA: Žiru demolirao Olimpijakos za 1/8 finala, Čelsi napokon onaj stari (FOTO)

Završena je grupna faza Lige šampiona...

  • 13

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona za sezonu 2015/16.

Posle Reala, PSŽ-a, Volfsburga, PSV-a, Atletika, Benfike, Mančester Sitija, Juventusa, odranije Bajerna, Zenita i Barselone, plasman u nokaut fazu posle ovog poslednjeg 6. kola obezbedili su i Čelsi, Arsenal, Dinamo Kijev, Gent i Roma.

PRVI ŠEŠIR: Real Madrid, Volfsburg, Atletiko Madrid, Mančester siti, Barselona, Bajern, Čelsi, Zenit.

DRUGI ŠEŠIR: Pari Sen Žermen, PSV, Benfika, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kijev, Gent.

LIGA EVROPE: Šahtjor, Mančester junAjted, Galatasaraj, Sevilja, Bajer Leverkuzen, Olimpijakos, Porto, Valensija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najveći podvig napravio je Arsenal koji je demolirao Olimpijakos u Pireju i na pravi način im se osvetio za onih 3:2 u Londonu. Junak prolaza Tobdžija u 1/8 bio je Olivije Žiru, trostruki strelac u pobedi rezultatom 3:0.

Francuz je najpre pogodio na isteku pola sata igre, doneo prednost za prolazak u 49. minutu, da bi iz penala u 67. minutu rešio sve dileme. Podsetimo, Arsenalu je trebala pobeda od dva gola razlike ili trijumf od 3:2 i više sa jednim golom.  Uspeli su ovim het-trikom koji je četvrti Arsenalovih igrača u LŠ.

Bajern je još u prošlom kolu matematički rešio pitanje prolaska u narednu rundu, ali su odigrali šampionski u Zagrebu i pobedikli sa 2:0. Tačnije, Robert levandovski je odigrao šampionski. Postigao je dva gola za tri minuta (61. i 64. minut) i tako ispravio nešto slabije prvo poluvreme Bavaraca koji su imali podršku oko 4.000 navijača. Vredi pomenuti i da je Miler promašio penal u finišu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kao i Arsenal, tako je giljotina visila i iznad vratova fudbalera Čelsija. Iako im je remi protiv Porta donosio plasman u osminu finala, Plavci su uspeli da pobede rezultatom 2:0, a mogli su da postignu još toliko golova.

Srećno je domaći tim došao do vodećeg gola u 12. minutu. Kaslijas je odbranio šut Košte, ali se loprta odbila od Markana i to je bio autogol igrača Porta. Nedugo zatim, Košta je sapleo Kasiljasa bez razloga i reprezentativni saigrači su se malo pokoškali. Inače, Kasiljas je odigrao 158. meč i postao rekorder LŠ.

>>> Da li je Košta normalan? Hteo da bije Kasiljasa!

Svojim prvim golom iz igre, Vilijan je u 52. minutu definitivno produžio Murinjove dane na klupi Čelsija. Brazilac je ove sezone nekoliko puta sjajno pogađao iz slobodnjaka, a sada je iskoristio odličan kontranapad.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

U ovoj grupi Dinamo iz Kijeva je spakovao kofere i zajedno sa Čelsijem prošao dalje. Ukrajinci su pobedili Makabi golom Garmaša u 16. minutu, a vredi pomenuti da je Rajković bio odličan. Upravo u tom pomenutom 16. minutu je odbranio siguran autogol, a Garmaš je natrčao na odbijenu loptu.

>>> Rajković jeste primio gol, ali je morao da brani i šuteve svojih fudbalera (VIDEO)

Velika drama viđena je u grupi E, gde se Roma na kraju pridružila Barseloni. Mada, kako su igrali, Rimljani nisu zaslužili da idu dalje. Samo 0:0 sa BATE Borisovim kod kuće, ali Leverkuzen nije uspeo da načini iznenađenje protiv Katalonaca.

Mesi je pogodio u 20. minutu, a Ćićarito je već u 24. postavio konačan rezultat - 1:1. Podsetimo, Roma ima bolji međusobni susret od Nemaca (3:2, 3:3).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gent je najveće iznenađenje grupne faze LŠ. Malo ko je očekivao da će belgijski šampion uopšte uspeti da se domogne i trećeg mesta, ali su pobedom protiv lidera Zenita završili korak ispred Valensije i postali prvi belgijski tim u nokaut fazi.

Pobedili su ruski tim rezultatom 2:1 golovima Depoitrea u 18. i Milićevića u 78. minutu, dok je Dzjuba izjednačio u jednom momentu u 65. minutu. I da je pobedila, valensija ne bi išla dalje, ali su Slepi miševi ionako poraženi od Liona kod kuće.

Francuzima ni za šta nije trebalo, ali su odigrali junački na debiju Gerija Nevila na klupi Valensije. Špancima je najpre poništen gol na početku meča, da bi Kornet u 37 i Lakzete u 76. minutu načinili iznenađenje.

E grupa:

Roma - BATE Borisov 0:0

Bajer Leverkuzen - Barselona 1:1

(Ćićarito 24 - Mesi 20)

Tabela: Barselona 14, Roma 6, Leverkuzen 6, BATE 5.

F grupa:

Dinamo Zagreb - Bajern Minhen 0:2

(Levandovski 61, 64)

Olimpijakos - Arsenal 0:3

(Žiru 29, 49, 67 pen)

Tabela: Bajern 15, Arsenal 9, Olimpijakos 9, Dinamo 3

G grupa:

Dinamo Kijev - Makabi Tel Aviv 1:0

(Garmaš 16)

Čelsi - Porto 2:0

(Markano 11 ag, Vilijan 52)

Tabela: Čelsi 13, Dinamo 11, Porto 10, Makabi 0.

H grupa:

Valensija - Lion 0:2

(Kornet 37, Lakazete 76)

Gent - Zenit 2:1

(Depoitre 18, Milićević 78 - Djuba 65)

Tabela: Zenit 15, Gent 10, Valensija 6, Lion 4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    9. decembar 2015 | 23:18

    Krivo mi Batea :) Da su dali go zabarima eto ih u 1-8 finala. Dobro 5 bodova dobar ucinak,za "mali"tim kako su ga ovde u Avgustu nazvali ...

  • Nemanja

    9. decembar 2015 | 23:08

    Igracima rome zelim sve najgore u nastavku sezone i da ispadnu iz svih mogucih takmicenja!!!

  • Савица

    9. decembar 2015 | 21:10

    КОЛИКО ЋЕ ГОЛОВА ПРИМИТИ ВЕЧЕРАС НАЈБОЉИ ГОЛМАН СРБИЈЕ РАЈКОВИЋ? ПРОСЕК МУ ЈЕ ТРИ ГОЛА ПО УТАКМИЦУ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA