Anonimni srpski teniser je pobedio Đokovića: Novak neće imati priliku za revanš! (FOTO)

Aleksandar Cvetkov je svojevremeno u finalu prvenstva Jugoslavije 1999. godine svladao Novaka u finalu sa 7:5, 6:2

  • 2

Na ATP listi retki su teniseri koji se mogu da se pohvale da imaju pozitivan skor sa Novakom Đokovićem. Nole je ove godine uspeo da anulira i prednost u međusobnim duelima koju su imali Nadal i Federer, koji su protiv njega imali pozitivni skor od početka karijere.

>>> Prkosi gravitaciji: Đokovića nikad niste videli u ovakvoj pozi (FOTO)

>>> Novak otišao na odmor i odmah prestao da se brije (FOTO)

Čast da se pohvale pozitivnim skorom protiv Đokovića od tenisera u TOP 100 imaju samo Ivo Karlović (3:1) i Filip Krajinović (1:0). Pored njih, ovim se može pohvaliti i još jedan srpski teniser. Nišlija Aleksandar Cvetkov, nekadašnji prvak Jugoslavije u konkurenciji pionira do 14 godina. On je tada u finalu 1999. godine pobedio Novaka Đokovića sa 2:0 (7:5, 6:2).

Cvetkov je inače član TK Radnički, a iza sebe nema preterene uspehe na ATP listi. Najbolji plasman bio mu je 714. mesto 2009. godine, a od turnira je zaradio ukupno 6.788 dolara.

Foto: Mediapress.rs Foto: Mediapress.rs

On je završio tenisku karijeru i danas radi kao teniski trener sa mlađim kategorijama u Nemačkoj, tako da Đoković neće imati priliku za revanš pa će Cvetkov, iako nije imao zapaženu tenisku karijeru, moći da se hvali dostignućem kakvo retko koji teniser ima.

U istoriji će biti upisano da ima bolji skor od najboljeg na svetu, a u godinama koje dolaze, možda i najboljeg tenisera ikada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carlo Gambino

    11. decembar 2015 | 16:58

    Svaka čast. A sad valjaj karte za masterse.

  • Rainer Maute

    12. decembar 2015 | 10:04

    In Germany we know Aleksandar Cvetkov, but who is this anonymous Djokovic???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA