Fener lako protiv Zvezde: Pakao Pionira odlučuje za Top 16!

Crveno-beli samo u prvom poluvremenu parirali ekipi naših Obradovića, Bogdanovića i Kalinića

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Istanbulu od Fenerbahčea rezultatom 79:61, u 9. kolu Evrolige.

Neuspeh Radonjićevog tima nije bitno promenio "projektovani" scenario za plasman u Top 16 fazu elitnog takmičenja.

Dakle, sve je sada potpuno jasno pred poslednje kolo: Zvezda i Bajern će u direktnom duelu u Pioniru, igrati za prolaz u narednu fazu Evrolige, u koju su se iz grupe A, već plasirali Fenerbahče i Himki, koji je savladao Strazbur.

Tom cilju je veoma blizu i Real Madrid, koji je otežao i Bajernu i Zvezdi put do Top 16 trijumfom u Minhenu, pa će u poslednjoj rundi imati "zicer" protiv Strazbura na svom terenu.

Zvezda je samo u prvom poluvremenu, u kome je vodila od početka pa gotovo do samog kraja, kvalitetno parirala skupocenom turskom timu, ali je pogodak Bogdanovića u samoj završnici tog perioda, ispostavilo se, nagovestio uspon Fenera i veliki pad u igri Beograđana u nastavku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Petominutni "prazan hod" početkom treće, potom i u povoju četvrte deonice, bio je koban po crveno-bele, koji su u tom periodu potpuno izgubili oštricu u napadu, a u odbrani bili daleko ranjiviji nego u prvih 20 minuta.

Rezultat svega toga su dve serije turskog tima, najpre 8:0 na početku treće deonice i 12:0 u prvih pet minuta poslednjeg perioda, koje su i dovele do toga da Fenerbahče do kraja potpuno rutinski privede meč kraju.

U toj fazi istakli su se "zvezdaši" Pero Antić i Nikola Kalinić, pokretači pomenute petominutne ofanive Fenerbačea serijom 5:0.

Pomenut nalet domaćeg tima sredinom četvrtog perioda prekinuo je trojkom Kvinsi Miler, što su ujedno bili i njegovi prvi i jedini poeni na utakmici! Gotovo neprimetan učinak heroja crveno-belih iz mečeva sa Realom i Himkijem, donekle i objašnjava Zvezdin ubedljiv poraz u Istanbulu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takođe, za nešto više u Turskoj bio je potreban i jači učinak Vilijamsa, koji se zaustavio na samo dva poena, doduše podelio je čak 10 asistencija.

U poraženom timu izdvojio se Marko Simonović sa 15 poena, uz šut za tri 5/8. Uz njega, Štimac je Beograđane održavao "u igri" u trećoj deonici, kada je još tinjala nada u pozitivan ishod. Drugi centar crveno-belih postigao je 11 poena, a Cirbes, koga je mučila prehlada, što se i odrazilo na njegovu minutažu, u statističke kolone uneo je  12 poena i 4 skoka.

Kod Fenera, najbolji je bio Judo sa 13 poena, Antić je dodao 12, koliko i Datome, dok je Bogdanović ubacio 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    11. decembar 2015 | 22:19

    Nema veze mi cekamo Bajern u Pioniru.Pa u top 16

  • "UŠATI" i mali partizai

    12. decembar 2015 | 01:56

    Igra Crvena Zvezda i predstavlja terapiju za sinoć ponižene na JNA! Mali se uzdižu u tuđim porazima! Moramo da ih razumemo, jer i ako su nastali u Zagrebu, oni su deo Beograda i Srbije! Moraju da nauče da se u lošem ne ponize! A, to, što će CRVENA ZVEZDA u krcatom Pioniru,( koji je uvek bio naš, a oni tako mali se u taj isti Pionir doselili) razvaliti Bajern i plasirati se u top 16 EL, doneće nam mnogo radosti i nastavak sportskog uspeha! U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi!

  • Gazimestan

    11. decembar 2015 | 22:49

    Grobari,pa ovaj poraz nista ne menja,mi dobijamo Bajern i to je to,idemo dalje,a vi ste sinoc poduvali ..I.. tako da,laku noc...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA