Prošlo je 25 godina od čuvene bakljade Grobara oko celog stadiona! (VIDEO)

Navijači Partizana i dalje smatraju da je Delijama inspiracija za bakljadu protiv Bajerna 1991. godine bio njihv meč protiv Intera 1990. godine

  • 25

Na današnji dan 12. decembra 1990. godine odigrana je čuvena utakmica između Partizana i Intera u Beogradu, koja je završena rezultatom 1:1.

>>> Pojavio se snimak kako Grobari otimaju zastave navijačima Augzburga! (VIDEO)

>>> Nemci su tražili frku, a onda je potez Grobara nasmejao ceo stadion! (VIDEO)

Crno-beli su izgubili prvi meč u Milanu sa 3:0, ali to nije smetalo Grobarima da ispune stadion JNA do poslednjeg mesta, a tada je mogao da primi 50.000 gledalaca.

Ni loše vreme ni, ubedljiv poraz nije poremetio navijače Partizana da naprave pravi spektakl na stadionu protiv velikana iz Italije.

Meč je obeležila i velika bakljada Grobara oko celog stadiona. Neposredno pre meča upaljeno je oko 100 baklji, koje su bile raspoređene duž ograde stadiona što do tada nije bilo viđeno na našim prostorima.

Nešto slično, samo sa mnogo više baklji uradili su i navijači Crvene zvzede samo nekoliko meseci kasnije, kada je Bajern gostovao Zvezdi na Marakani u drugoj utakmici polufinala Kupa evropskih šampiona.

Grobari i dalje peckaju večite rivale da su im oni bili inspiracija za jednu od najčuvenijih bakljada koju je Marakana ikada videla.

Uporedite ih i sami.

Grobari:

Na 4.01

Delije:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QQLELE

    12. decembar 2015 | 15:21

    Ceo život ganci COPY-PASTE. :D

  • Ц.З.Б.Г.

    12. decembar 2015 | 15:25

    Да ли је реално упоређивати ове две бакљаде....

  • SVE POTICE OD NAS

    12. decembar 2015 | 22:30

    To nije nista novo. Od osnivanja je tako. Sve pesme,sve bakljade,sve koreografije uvek su partizanovci prvi stvarali,pa se potom prenosilo na ostale stadione.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA