Ako se poklope ovi rezultati, Partizan će biti osmi na kraju polusezone!

Da li će crno-beli pred praznim tribinama izbeći najgori scenario pred odlazak na zimsku pauzu?

  • 57

Sreda je dan kada će pasti zavesa na još jednu "fudbalsku jesen", koja je kao nikad ranije, protekla u dominaciji samo jednog tima.

>>> Šansa za Partizan? Ivan Ivanov je slobodan igrač

Crvena zvezda će polusezonu iz snova završiti gostovanjem u Ivanjici ekipi Javora i u slučaju trijumfa moglo bi da se desi da još više uveća prednost u odnosu na prvog pratioca Borac, jer će Čačani biti na teškom iskušenju u Humskoj.

Upravo bi eventualni novi kiks grogiranog Partizana na svom terenu, pred praznim stadionom (zbog kazne), mogao da prouzrokuje novi pad crno-belih, i to na poražavajuću osmu poziciju, dakle na granicu plej-of zone, ukoliko se, naravno, poklopi još nekoliko rezultata za takav scenario.

>>> Ilić kapiten, a ostali pi*ke: Dosad neviđeno skandiranje na Partizanovom meču! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ekipa Ljubinka Drulovića završiće na deobi osmog mesta sa ekipom Mladosti iz Lučana i Javorom ako, pod jedan, izgubi od Borca, ali i ako niški Radnički savlada Radnik u Surdulici, Mladost pobedi OFK Beograd kod kuće, a Javor bude bolji od Zvezde.

Dakle, u najgorem slučaju, Partizan će sa sadašnjeg petog, pasti na osmo mesto (koje će deliti sa Lučancima i Javorom, ako ovi pobede OFK i Zvezdu), što će biti ubedljivo najgori plasman crno-belih pred zimsku pauzu ikada u Superligi.

>>> Tomić prihvatio uslove Partizana! Da li je klub spreman za njegove radikalne poteze?

U slučaju istog broja bodova sa pomenutim timovima, Partizan je u prednosti zbog bolje gol-razlike, pa bi u tom slučaju faktički bio ispred njih. U teoriji, aktuelni prvak bi mogao da bude osmi samo ako ubedljivo izgubi od Borca, a Javor i Mladost takođe zabeleže pobedu izraženu sa tri ili četiri gola razlike.

Od ostalih utakmica, zanimljivo će biti u Novom Pazaru gde gostuje Vojvodina, dok se gradski derbi igra na Banovom brdu između Čukaričkog i Voždovca.

Parovi 22. kola Superlige

Sreda:

Jagodina - Rad (13 sati)

Mladost - OFK Beograd (13)

Novi Pazar - Vojvodina (13)

Radnik - Radnički Niš (13)

Javor - Crvena zvezda (15)

Čukarički - Voždovac (17)

Metalac - Spartak (17)

Partizan - Borac (17).

Tabela: Crvena zvezda 59, Borac 37, Čukarički 36, Vojvodina 34, Partizan 33, Radnički Niš 32, Javor 30, Mladost 30, Voždovac 28, Radnik 24, Novi Pazar 23, Metalac 21, OFK Beograd 18, Jagodina 16, Rad 16, Spartak 13 (-4).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    15. decembar 2015 | 13:24

    I osmo mesto im je previsoko!

  • Budak

    15. decembar 2015 | 15:25

    USLI STE U ISTORIJU KAO NAJGORI,BUDITE PONOSNI.

  • NN

    15. decembar 2015 | 12:49

    Prvo ,ne verujem da ce se bas svi ovi rezultati poklopiti, a druga stvar je to sto je to prvi deo sezone, dakle postoji i drugi deo, gde hocu da verujem da ce rezultati biti bolji uz naravno pojacanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA