Čukarički dovodi fudbalera Rome!

Mladi Nemanja Radonjić igraće na proleće na Banovom Brdu

  • 5

Čukarički dobija ozbiljno pojačanje na proleće! Fudbaler Rome i velika letošnja želja Crvene zvezde, Nemanja Radonjić, doći će na Banovo Brdo.

To je otkrio sportski direktor Čuke Vladimir Matijašević, dok je govorio o aktuelnostima u prelaznom roku. Tu se, pre svega, misli na Dušana Lagatora iz podgoričke Mladosti, Đorđa Đurića iz pljevaljskog Rudara i pomenutog Radonjića.

>>> Čukarički ima najboljeg golmana Super lige!

- Zimski prelazni rok počinje 18. januara. Lagator ima ugovor na tri godine sa nama, a Djurić, koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde i igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, na šest meseci plus tri godine. Radonjić dolazi po dogovoru čelnika Rome sa vlasnikom Ćukaričkog Draganom Obradovićem. Planiramo još dva tri Čukina omladinca, možda po jedan napadač i bočni, a neki igrači će nas napustiti ovih dana - naveo je Matijašević.

Printskrin: Youtube/Bane Novitović Printskrin: Youtube/Bane Novitović

Sve češće se pominju i odlasci iz Čuke. Filip Stojković, Nemanja Stevanović i Bojan Ostojić su na meti Partizana.

- U tom kontekstu mogu samo da se zahvalim što se skreće pažnja i diže cena našim fudbalerima - jasan je Matijašević.

Sportski direktor Brđana se osvrnuo i na polusezonu koju je Čuka završila na drugom mestu.

- Što se tiče naših rezultata, mislim da je normalno da budemo u prve dve tri ekipe i drago mi je naravno zbog visoke pozicije na tabeli. Delimo drugo mesto sa Borcem, ali ne letimo - rekao je Matijašević koji se osvrnuo na moguće greške u letnjem prelaznom roku uz napomenu da je možda nešto moglo drugačije uraditi, ali je dodao i da je ekipa sve vreme imala probleme zbog povreda igrača i kratkog odmora:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Mladi reprezentativci iz naše ekipe nisu prošli pripreme zbog evropskog prvenstva u Češkoj, Mandić je bio ne Novom Zelandu, imali smo povrede i gust raspored. Ne mislim da je opao kvalitet ekipe, već da su u pitanju okolnosti na koje nismo mogli da utičemo.

Direktor se osvrnuo i na poziv Andrije Pavlovića u olimpijsku reprezentaciju Srbije i istakao da nikad nije sumnjao u uspeh njegove karijere.

- Imao je zastoj, vratio se iz povrede i u njegovu karijeru ne sumnjam. Poziv je imao i Filip Stojković, ali nije otišao zbog povrede, a mozda je trebalo i Dragoljub Srnić da bude pozvan.

Za veliku bodovnu prednost Crvene zvezde na tabeli po mišljenju Matijaševića najzaslužniji je trener te ekipe Miodrag Božović zvani Grof, a poraz Partizana u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope naš direktor ocenjuje kao loš za ukupnu sliku fudbala u Srbiji.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA