TRAGEDIJA: Preminuo bivši vaterpolista Partizana

Mladi trener Legije Marko Klajić, koji je u juniorskim kategorijama igrao za Partizan, preminuo je na aerodromu u Varšavi u 25. godini dok je trebalo da se vrati za Beograd

  • 17

Posle smrti Dejana Brđovića, legendarnog odbojkaša naše reprezentacije, Srbiju je potresla vest o još jednoj tragediji za srpski sport. Trener vaterpolista Legije Marko Klljajić preminuo je na aerodromu u Varšavi dok se spremao da doputuje u Beograd.

Klajić je sa Legijom poljski šampionat završio na trećem mestu na tabeli, a bio je i trener juniorske selekcije Poljske.

>>> Preminuo legendarni srpski odbojkaš Dejan Brđović

Počeo da trenira vaterpolo sa devet godina i to u VK Beograd sa kojim je do 2003. godine dva puta bio šampion u mlađim kategorijama. Od 2003. do 2007. igrao je za Partizan, gde se okitio se titulama šampiona Srbije i Crne Gore, odnosno Srbije.

Sa 17 godina zaigrao je na EP na Malti za juniorsku selekciju Poljske, sa kojom je učestvovao i na SP 2008. na Kritu. Sa 19 godina debitovao je za seniorsku reprezentaciju Poljske na Univerzijadi u Beogradu.

Igre su ga preporučile čelnicima Legije, za koju je, zbog fakulteta u Beogradu, igrao sa prekidima do 2013, kada je zvanično okončao karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Postao je trener mlađih kategorija VK Beograd, a onda je preuzeo Legiju, preneo je sajt vaterpolovesti.com.

Klajić je u četvrtak krenuo u Beograd na odmor na nekoliko dana povodom predstojećih praznika. Međutim, pre poletanja za Srbiju mu je pozlilo, a preminuo je na aerodromui u Varšavi.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor89

    26. decembar 2015 | 12:44

    Nazalost, vaterpolisti su izlozeni velikom riziku, kada je zdravlje u pitanju. Visegodisnji naporni treninzi, u kome srce najvise trpi. Mnogi od njih su prerano preminuli. Pocivaj u miru .

  • Czv

    26. decembar 2015 | 15:10

    Tuga jedan mlad zivot se ugasio. Za koga god da navijamo nije bitno, bitno je da budemo ljudi. Saucesce porodici.

  • PFC

    26. decembar 2015 | 13:32

    Legendo pocivaj u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA