Pet razloga zbog kojih je Ivan Tomić dobro rešenje za Partizan (VIDEO)

Na osnovu prvih utisaka i najava, deluje da Partizan nije mogao da izabere boljeg trenera za postojeću situaciju

  • 18

Ivan Tomić je u petak promovisan za novog trenera Partizana, a njegove izjave izazvale su buđenje optimizma među pristalicama crno-belih, koje je nakon katastrofalne polusezone potpuno iščezlo.

>>> TOMIĆ UNOSI OPTIMIZAM U HUMSKU: Od danas, kao da smo prvi na tabeli! (FOTO)

On je već treći trener Partizana samo u ovoj sezoni, a četvrti u 2015. godini. Humsku su ove jeseni napustili Zoran Milinković, a potom i Ljubinko Drulović, koji su brzo izgubili podršku Grobara nakon loših rezultata, koji su rezultirali minusom od 26 bodova u Superligi i ispadanjem iz Evrope posle poraza od Augzburga.

Tomić se pojavio kao nova nada za sve kojima je crno-bela boja u srcu. Hrabrim izjavama je istakao da se ne plaši izazova i da je spreman na ozbiljne rezove i nepopularne poteze kako bi renovirao tim. Zbog toga je dobio podršku u partizanskoj javnosti.

Ima nekoliko razloga zbog kojih je Tomić dobar izbor za Partizan.

DETE PARTIZANA, ZNA KAKO KLUB DIŠE

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Na koji gol Zvezdi misli Ivan Tomić? (VIDEO)

Ivan Tomić je faktički dete crno-belih. Ponikao je u Radničkom sa Novog Beograda, ali je već sa 17 stigao u Humsku, gde je računajući oba mandata igrao osam godina.

I za trenere Partizana i Crvene zvezde je to mnogo bitan podatak, jer je bitno da osećaju klub i da ''zna kako on diše''. Da zna kako on funkcioniše, šta vole navijači, šta ih nervira i šta stvara lošu atmosferu. Kao neko ko je osam godina proveo kao igrač Partizana, i dodatno vreme kao sportski direkor, Tomić sve to dobro zna, što je istakao i na promociji.

-  Bio sam igrač Partizana osam godina, u dva navrata, a potom i sportski direktor. Bio sam i jedan od najmlađih kapitena u istoriji kluba, imao sam sreću da dam gol u ”večitom derbiju”. Dakle, nemam trenerskog iskustva, ali je moja prednost to što sam sve to prošao u Partizanu – rekao je Tomić u prvom obraćanju novinarima.

VODIO TELEOPTIK I ZNA KAKAV JE KVALITET PARTIZANOVIH KLINACA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ivan Tomić je planski početkom sezone postavljen za trenera Teleoptika, a razmišljalo se u tom pravcu da u budućnosti preuzme i prvi tim. To se i dogodilo, doduše, nešto ranije nego što je bilo planirano.

Pošto planira da podmladi ekipu i da pruži šansu talentovanim klincima iz Teleoptika i omladinskog pogona, Tomić je idealno rešenje za trenera, jer je imao priliku da do tančina upozna igrače Teleoptika kao njihov trener i tačno zna ko poseduje najveći kvalitet i talenat i ko zaslužuje mesto u prvom timu.

BIO SPORTSKI DIREKTOR I OBAVIO JEDAN OD NAJBOLJIH PRELAZNIH ROKOVA PARTIZANA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Partizan našao pojačanja u Portugalu i Kini!

>>> GOTOVA STVAR: Abubakar odlazi iz Partizana u Kinu!

Pored podmlađivanja ekipe, pred Partizanom je i ozbiljna rekonstrukcija postojećeg igračkog kadra, što je Tomić i sam potvrdio. Očekuju se odlasci mnogobrojnih igrača, ali se planiraju i pojačanja.

Kao neko ko je bio sportski direktor Partizana, i pri tom obavio jedan od najboljih prelaznih rokova u istoriji kluba, kada je na leto 2007. godine doveo Žuku, Moreiru i Dijaru za ''kikiriki'', nije postojao bolji tajming da neko kao Tomić preuzme Partizan.

Nema sumnje da će se uz sportskog direktora Ivicu Ilieva, Tomić najviše pitati oko pojačanja tokom zimske pauze.

U klub su već došli Bojan Šaranov i Marko Jovanović. Crno-beli su imali ozbiljnih problema sa golmanima tokom jeseni, pa je zato reagovano dovođenjem Šaranova, koji je iskusan i kvalitetan golman, i koji je pružao odlične partije i u Srbiji dok je branio za OFK Beograd, a potom i u inostranstvu.

Pominju se i pojačanja iz Portugala i Brazila, a kako će do kraja izvršiti rekonstrukciju tima, ostaje nam da sačekamo početak polusezone. Ono što je uradio kao sportski direktor, navijačima Partizana daje optimizam i veru da će Tomić napraviti dobar tim i da će dovesti prava pojačanja.

IMA PODRŠKU NAVIJAČA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Izuzetno bitan faktor zbog situacije u kojoj se nalazi Partizan. Od titule su se svi navijači već oprostili na -26, a posle ispadanja od Augzburga su im potonule sve lađe. Potrebno im je bilo nešto što će ih trgnuti iz Letargije i što će im dati energiju pred početak polusezone.

Komentari posle dolaska Tomića i njegovog predstavljanja koji se mogu videti i na našem portalu, ali i na forumu crno-belih i društvenim mrežama, pokazuju da bi u Humskoj tokom proleća publika mogla da se probudi i da više neće biti one mučne i teške, pa rekli bismo i jezive atmosfere u kojoj se vređaju sopstveni igrači, gde se posle prvog kiksa skandira protiv uprave, gde je umalo dolazilo i do fizičkog okršaja fudbalera i navijača.

Tomić bi trebalo da bude neko ko bi ujedinio navijače i napravio sinergiju između njih i novog, pretežno mladog tima sastavljenog od crno-bele dece. Njima sigurno navijači ne bi zamerali i na greške i istrpeli bi ih do kraja polusezone, pa makar rezultata i ne bude.

TOMIĆEV GOVOR TELA, NE DELUJE PLAŠLJIVO I POGUBLJENO

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sigurno da ima i bitnijih faktora, ali ni sama pojava i nastupi Ivana Tomića nisu zanemarljivi. Naročito zbog toga kako su izgledali njegovi prethodnici na klupi Partizana.

I Zoran Milinković i Ljubinko Drulović su delovali smušeno, rekli bismo i pogubljeno i uplašeno. Kao da ih je pojela negativna atmosfera, koja se stvorila oko Partizana. Izjave su bile u floskulama, bežalo se od odgovornosti, nije bilo energije pored terena koja bi mogla da razmrda igrače i navijače.

Bar na osnovu prve konferencije Tomića, može se zaključiti da ima odlučan stav, da je hrabar, da će uneti neku novu energiju u klubu.

-  Nemam strah. Svestan sam da ću dobiti samo jednu priliku u Partizanu. Da sam se pitao, radio bih godinu i po dana u Teleoptiku. Ali, svaki momenat je bitan za Partizan. Neću odstupati od ideja, bez obzira ako bude bilo pritisaka javnosti, navijača - jedna je od najupečatljivijih izjava Tomića.

'u

Pred Partizanom su veoma bitne zimske pripreme i prelazni rok, koji bi mogli da budu putokaz za dalju budućnost i sudbinu kluba. Pred Tomićem je težak zadatak, ali, kako sam ističe, nema problem da se uhvati u koštac sa njim i rešio je da povuče hrabre poteze, za koje ima podršku navijača.

Kako će sve to izgledati, najbolji odgovor ćemo dobiti već 24. februara, na večitom derbiju kada će Partizan odigrati prvu utakmicu pred punim stadionom u Humskoj.

Biće to pravo vatreno krštenje za Tomića pred Grobarima.

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doca PFK

    26. decembar 2015 | 16:58

    Podrška Tomiću i Ilijevu ✊

  • Vladan

    26. decembar 2015 | 16:38

    On mi i deluje promisljeno ali Iliev je tupson

  • KEKEC

    26. decembar 2015 | 16:55

    Da ima pravu upravu iza sebe, iskrenu i posvećenu PARTIZANU, bez uplitanja politike i mešetara, garant bi uspeo100%. Ovako, Vučelić, Vazura, Nedići i ostali, učiniće sve, da Partizan i Tomić ne krenu uzlaznom putanjom, dok se Zvezdi ne omogući, da stane na noge, bez odgovornosti za astronomsku krađu koju je gospoda proneverila. 79 ljudi je danas pohapšeno za kriminal cca 200 mil €, a nekolicina se ne dira za 50 mil. Gde je tu logika i zdrav razum??? Dršte lopova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA