(VIDEO) POVRATAK ZVERI: Neporaženi ubica u ringu POSLE 15 GODINA izašao iz zatvora, ULAZI U RING U 43. GODINI!

Neki stručnjaci misle da bi i posle 17 godina bez ikakvog kontakta sa boksom, i sa pune 43 godine, mogao da dominira nad, šampionom sveta, Tajsonom Fjurijem

  • 11

Zver je izašla iz zatvora, gde je bila zatočena 15 godina, a Tajson Fjuri, Vladimir Kličko, Diontej Vajlder i svi ostali teškaši na svetu su u panici!

ZVALI SU GA "EKSPERIMENT": Niko nije verovao da ljudsko biće može da bude toliko snažno!

Ajk Ibeabuči, neporaženi bokser teške kategorije, 188 cm visine i 90 kilograma mišića sa munjevitim pesnicama i ubilačkim instinktom, sprema veliki povratak u svet boksa.

Fjuri uradio najluđu stvar kad je čuo da su mu oduzeli titulu! (FOTO)

Cilj mu je mesto koje je mu je izmaklo krajem prošlog veka - zvanje šampiona sveta u teškoj kategoriji.

Ajk, Nigerijac inače, je svoj teror u ringu sproveo od 1994. do 1999. godine. Jedan za drugim, padali su svi teškaši tog vremena, među kojimaKris Bird i čovek za koga se smatralo da je sledeći Tajson: Dejvid Tua.

Foto: boxrec.com/User:Earl Foto: boxrec.com/User:Earl

SVETSKA SENZACIJA! Kralj je srušen, Fjuri razbio Klička i uzeo mu titule! (VIDEO) (FOTO)

Evo kako je izgledao taj teror. Ibeabuči je bio jedan od retkih boraca, pre njega su to mogli Džordž Formen i Majk Tajson, čiji udarci su menjali psihu, menjali živote protivnika. Posle njihovih pesnica, ovo nisu bili isti ljudi:

Za ovo vreme Ajk je ostvario skor od 20 pobeda, bez poraza, sa 15 nokauta. Njegova borba sa Dejvidom Tuom proglašena je za jednu od najboljih ikad u teškoj kategoriji. Pogledajte je, i biće vam jasno zašto:

Ajk je ovom borbom ušao u legendu boksa, ali ona je učinila nešto užasno za njega: pored Tue, i on je dobio toliko batina da mu je nešto "kvrcnulo" u glavi. Jednostavno, njegovo ponašanje više nije bilo isto, i počele su da se ređaju incidentne situacije.

Zbog jedne od ovih je otišao u zatvor, odakle izlazi u novembru ove godine. Naime, 22. jula 1999. godine on je optužen, a kasnije i osuđen zato što je seksualno napao igračicu koja je s njim otišla u spavaću sobu u hotelu u Las Vegasu.

Osuđen je na dve do 10 godina zatvora zbog fizičkog napada i tri do 20 godina zbog pokušaja seksualnog napada. Sudija je naredio da se presude spoje.

Ibeabuči je pušten iz zatvora u Nevadi 28. februara prošle godine, ali je momentalno predat američkoj Upravi carina, koja ga je u svom pritvoru držala do pre mesec dana.

Čim je izašao, Ajk je obznanio šta sprema: 9. aprila 2016. godine će boksovati u Las Vegasu, u istoj noći kad nastupa Mani Pakijao.

Svoj blagoslov za ovo dao je i Pakijao, inače veliki vernik, koji je rekao da "Ajk zaslužuje drugu šansu u životu, pošto je okajao svoje grehe i sad pokušava da promeni život".

Printskrin: Youtube/Cezi1987 Printskrin: Youtube/Cezi1987

Inače, Ajkov život u zatvoru ga je totalno promenio: tamo je dvaput diplomirao i iz korena promenio životni stav i ponašanje.

Ne treba se zavaravati, ipak: Ibeabuči koga ćemo videti u ringu biće samo podsećanje na ono što je bio i ono što je moglo da bude. Što upravo govori o stanju u kojem je teška kategorija danas: i takvog ga se svi plaše.

A neki stručnjaci misle da bi i posle 17 godina bez ikakvog kontakta sa boksom, i sa pune 43 godine, mogao da dominira nad, recimo, šampionom sveta, Tajsonom Fjurijem, ili Diontej Vajlderom, prvim na listi izazivača.

- U formi sam, i razumem da to moram da dokažem. Moram da se borim za svetsku krunu. Sve testove ću uraditi: EKG, MRI, EEG, rendgen, sve ću uraditi da dobijem dozvolu da se borim. Spreman sam da sarađujem i da se pojavim u Las Vegasu - rekao je Ibeabuči.

(I. Ć/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alen

    27. decembar 2015 | 12:42

    Zalosno je da je zavrsio u zatvoru 15 godina radi neke lake zene isto ko veliki Tajson.GO IGRACICA ISLA SA NJIM U SOBICU STA JE CEKALA.

  • Aca

    27. decembar 2015 | 14:03

    Robijao 15 godina za smešno delo.

  • Amedov

    27. decembar 2015 | 12:22

    Cisto sumnjam da moze bilo sta da uradi, koliko god losa bila ta superteska kategorija danas...Protiv godina se ne moze, a u boksu pauza od 6 meseci zna biti fatalna, a ne 15 godina...Odsluzio je svoje, kao sto je Pacman izjavio, zasluzuje svakako drugu sansu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA