Čović otkrio da li Zvezdinim košarkašima kasne plate!

Prvi čovek crveno-belih je odgovorio na direktno takvo pitanje, a potom govorio i o privatizaciji fubalskog kluba

  • 47

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović otkrio je da se dešava da igračima kasne plate.

Gostijući u Jutarnjem programu Pinka, Čović je odgovorio na direktno takvo pitanje.

- Kasne otprilike 10-15 dana, retko 30, a dozvoljeno je 60. Ne dešava se to svakog meseca, možda jednom ili dva puta godišnje.

Da li vam igrači nešto kažu zbog toga?

- Što bi oni meni nešto rekli? Ja njima kažem kada će plate kasniti. Najvažnije je da Zvezda sve svoje obaveze plaća i da nikome ne duguje - dodao je prvi čovek crveno-belih.

Kada je u pitanju fudbalski klub, za koji je premijer Aleksandar Vučić istakao da je jako teško sprovesti privatizaciju, Čović kaže da po tom pitanju nije pesimista, ali da je neophodno da se uspotavi sistem domaćinskog poslovanja i kontrola novca.

- U fudbalu globalno je problem domaćinsko poslovanje. Onaj klub koji to uspe, da iskontroliše sve tokove novca, moći će da pređe na sledeći korak, a to je privatizacija. Naši klubovi u vlasništvu imaju samo velike obaveze. Fudbal je jedini sport koji može komercijalno da funkcioniše - rekao je Čović, podsetivši da je Zvezda jedini klub koji je transparentno 2012. godine predstavio transparentno svoju finansijsku situaciju.

- Sve to može da se reši, ali ne bih oročavao kada bi to moglo da se desi. Pomak u fudbalskom klubu je veliki, ali nedovoljan. Postoje otpori, ali stare navike su čudo - podvukao je Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taras

    30. decembar 2015 | 09:25

    Ajmo sad nezadovoljni grobari hahahaha,ko vam je kriv kad nemate domacina u kuci

  • @Žika Živac@

    30. decembar 2015 | 09:22

    Trpaj ti Čovara ove grobare do ugašenja,stvaraj jaku Zvezdu!

  • Zexxx

    30. decembar 2015 | 11:53

    Kad je partizan igrao top 16 to se smatralo kao nesto normalno. A sad kao neki veliki uspeh. Inace nisam crno beli samo objektivan. Pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA