ZVEZDA NESREĆNO PORAŽENA U TURSKOJ: Jović i Lazić promašili produžetak!

Crveno-beli poraženi od Darušafake rezultatom 69:66, iako su imali dva šuta za dodatnih pet minuta

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da nastave pobednički niz u Evroligi, pošto su u 6. kolu poraženi od turske Darušafake rezultatom 69:66 (21:19, 20:18, 14:17, 14:12)

Ključan momenat dogodio se na ulasku u poslednji minut meča kada je Arslan pogodio trojku iz trećeg pokušaja za 69:66, Lazić i Jović nisu bili precizni za dodatnih pet minuta. Bio je ovo treći poraz Zvezde koji ima skor 3/3.

>>> Raduljica uništio Cedevitu u Zagrebu!

U poslednjih 100 sekundi ušlo se sa rezultatom 66:66 na semaforu, ali i slobodnim bacanjima Maika Cirbesa. Kako je igrao tokom čitavog meča, Nemac je zaokružio sa linije penala - promašio je oba. Kazna je usledila u narednom napadu, ali ne toliko zbog Cirbesovih promašaja koliko zbog nonšalantnosti u odbrani.

Darušafaka je dva puta pokušala za tri poena i dva puta je promašila. Ipak, domaći tim je briljirao u ofanzivnom skoku i obezbedili su Arslanu novi pokušaj. Treća sreća za iskusnog košarkaša, što se ne može reći za Zvezdu koja je doživela treći poraz u Istanbulu ove sezone. Pre toga gubili su od Fenera i Efesa...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Najveća prednost tokom meča bila je šest razlike za Zvezdu u jednom momentu. Domaći tim nije prelazio pet i najčešće je poentirao sa linije penala. Izveli su ih ukupno 32 naspram 11 Zvezdinih.

Razloge poraza crveno-belih možemo tražiti i u nešto slabijoj partiji Kvinsija Milera, uz pomenutog Cirbesa. Amerikanac je dao pet, a Nemac osam poena. Obojica su u trećoj četvrtini zaradili četvru ličnu grešku i više od 10 minuta nisu ulazili na teren.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Kinsi sa 16 poena. Štimac je dao 11, pomenuti Cirbes osam, Dangubić, Simonović i Jović po šest, Miler pet, Micić četiri, dok su lazić i Gudurić upisali samo po dva. S druge strane, Erden je imao 14, Arslan i Jagmur po 10, Bjelica devet i Gordon osam.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Utakmica je počela sa dve greške crveno-belih u jednom napadu, ali i poenima Kvinsija u istom. Zatim su sudije poslale igrače na klupu zbog problema sa semaforom, da bi Erden po izlasku na teren pogodio jedno slobodno bacanje (2:1).

Erden je bio polovičan i na isteku 2. minuta nakon što ga je Cirbes faulirao, dok su Dangubić i Jović bili precizni u crveno-belom dresu. Nedugo zatim i Cirbes i Kinsi su upisali svoje poene, tako da se cela prva petorka Zvezde u 4. minutu upisala u listu strelaca (10:6).

Serijom 5:0 Darušafaka je potom smanjila na 12:11, ali nakratko. Kisni je upisao svoj četvrti poen za 14:11 na isteku prvih pet minuta. Igrao se 7. minut kada je Miler pogodio srećnu trojku za 19:13 za crveno-bele.

Pritom je Zvezda imala i napad pošto je Bjelica faulirao Cirbesa ispod koša. Nisu iskoristili poklon napad, a Jamur je to kaznio za 19:15. Isti igrač je bio precizan i za 20:19 turskog tima, što je ujedno bilo njihovo prvo vođstvo. Zvezda je pokušala šutevima za tri poena (Miler, Lazić), ali nisu bili precizni. Na kraju prve deonice bilo je - 21:19 za Darušafaku.

Šut za tri poena je zakazao Zvezdi i na početku druge četvrtine kada Lazić nije pogodio, a Turci su imali četiri poena viška posle zakucavanja Bjelice (23:19). Ipak, u igru je ušao Simonović i Zvezda je trojkom povela 24:23.

Nakon poena Štimca za 26:23, trener Darušafake je zatražio tajm-aut jer su crveno-beli iza sebe imali seriju od 7:0. Arangodi je uspeo da je prekine, ali je Micić vezao četiri poena (3+1) za 30:25. Međutim, Lukas je vratio trojku s druge strane za 30:28, a zatim je i položio loptu u koš za 30:30.

Kvinsi i Jović su se pobrinuli da Zvezda ponovo ima prednost, ali je Arslan pogodio trojku za 34:34 na tri i po minute pre kraja poluvremena. Zatim je Erden ubacio za 36:34 što je bio razlog da Radonjić zatraži tajm-aut.

Dangubić je izjednačio na 36:36, Erden bio precizan za novo vođstvo Darušafake (38:36), ali ej potom Lukas zbog simuliranja dobio tehničku. Kinsi je pogodio bacanje, ali Miler nije za vođstvo. Ali zato jeste napravio faul s druge strane, nakon kog je Bjelica povisio na 39:37. Lukas je svojm 6. poenom postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 41:37.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Cirbes je na početku drugog poluvremena najpre napravio grešku u koracim, ali je zatim upisao svoj četvrti poen za 41:39.  U 3. minutu nastavka Kinsi je pogodio svoju prvu trojku za 44:44 i tako postao prvi košarkaš Zvezde sa dvocifrenim brojem poena (12).

na ulasku u 25. minutu Zvezda je imala tri poena viška nakon zakucavanja Cirbesa i penala Kinsija. Erdeh je prethodno dobio tehničku, ali crveno-beli nisu krunisali taj napad jer je Cirbes napravio faul u napadu. Nedugo zatim i Miler u odbrani, a Bjelica je bio precizan sa penala (46:47).

Dugo je na semaforu stajalo 48:48, sve dok Štimac nije pogodio za novo minimalno vođstvo Zvezde koja je upala u problem sredinom treće četvrtine. Naime, Cirbes i Miler su zaradili po četvrtu ličnu grešku. Međutim, Štimac je dostojno zamenjivao Nemca i upisao je svoj deveti poen (52:50).

U poslednjem minutu treće četvrtine Dejan Radonjić je zaradio tehničku grešku nezadovoljan dosuđenom ličnom za Kinsija. Turski tim je to iskoristio i najpre izjednačio sa penala na 54:54, da bi još jedno pogodio Bjelica - 55:54. To je ujedno i bio konačan rezultat posle 30. minuta.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poslednja deonica počela je slobodnim bacanjima sa obe strane, s tim da je i Štimac zaradio treći faul. Na drugoj strani, Gudurić je pogodio dva bacanja za 57:58, dok je Štimac ponovo doneo vođstvo Zvezdi (58:57). Zatim je i Lazić pogodio za 60:57, ali i faulirao Arslana u odbrani. Iskusni Turčin je pogodio oba penala, da bi njegovi saigrači kompletiralis eriju 6:0 za 63:60 Darušafake.

Uspeo je tajm-aut Radonjića jer je Simonović pogodio trojku, dok Arslan nije uspeo da vrati istu (63:63). Za Zvezdu je najveći problem što su rano ispunili bonus u poslednjoj četvrtini i Reding je pogodio jedno bacanje za 64:63.

Sloter je pokušao da iznudi 5. ličnu grešku Cirbesa u 36. minutu i dobio je tehničku grešku. Kinsi je pogodio bacanje, a Cirbes zakucao posle asistencije Jovića za vođstvo Zvezde od 66:64. Nakon dva neiskorištena napada, Zvezda je primila koš od Slukasa za 66:66, a loše ideja u naapdu nastavila se i u 38. minutu. Crveno-beli nisu ni uputili šut ka košu.

Mogao je Cirbes da donese novo vođstvo Zvezdi, ali je Nemac promašio oba bacanja. kazna je stigla u narednom napadu u kom je Arslan pogodio trojku iz trećeg pokušaja Darušafake. Prethodna dva odbitka Beograđani nisu mogli da uhvate (69:66).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpskibek

    4. februar 2016 | 18:38

    Napred zvezdo..samo napred

  • grobar do koske

    4. februar 2016 | 21:34

    ..Ovaj crveni bankomat NEMA POJMA SA OVOM PLEMENITOM IGROM, ODJAVLJUJE IH I OD OVOG "DRUGOG ZIVOTA" NEKI ISPOD PROSEKA KOSARKASKI TIM !!! BRUKATE SRBIJU, DOKLE, A BANKOMAT RADI U 3 SMENE, A REZULTAT SVEGA TOGA-NISTA=NULA !!!

  • ABC

    4. februar 2016 | 20:29

    A mediji,kao da je darusafaka konstantin iz nisa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA