NEMA VIŠE 0:0: Ideja koja bi mogla da promeni fudbal iz korena! Pogotovo ovaj u Srbiji!

Nemački stručnjak smatra da nijedan klub ne bi trebalo da dobije bod ukoliko rezultat utakmice bude 0:0

  • 62

Poznati nemački trener Feliks Magat se jutros probudio sa zanimljivom idejom - da fudbal u Nemačkoj, ali i uopšte promeni iz korena.

Bivši trener Volfsburga i Bajerna je na gostovanju jednoj televiziji istakao da bi fudbal u Bundes ligi morao da promeni neka pravila. To se najviše odnosi na rezultat ''0:0'' koji bi, prema Magatu, trebalo da bude kažnjiv.

- Timovi koji odigraju 0:0 trebalo bi da ostanu bez bodova. To bi poboljšalo kvalitet fudbala jer bi ekipe morale da napadaju, a ne da se brane. Za sve ostale remije neka ostane po bod da se dobija, a za pobedu naravno tri - rekao je Magat.

Drugačije mišljenje je imao kada su ga upitali da li bi umesto lige trebalo uvesti plej-of u Bundes ligi.

Foto: Wikipedia.org/Robsen86 Foto: Wikipedia.org/Robsen86

- To bi uništilo šou. Merodavnije je da se šampion odluči posle 34. kola. Ovako, u plej-ofu mogu da se dese i neke sudijske greške koje bi upropastile, na primer, neku dominantnu ekipu - jasan je bio Magat.

Naravno, Magat se najviše ograničio na Bundes ligu, ali bi ovo pravilo bilo sjajno i za srpski fudbal. U 23. odigrana kola, čak 26 mečeva je završeno najnepopularnijim rezultatom 0:0. Rezultatom koji odbija publiku da utakmice gleda i preko TV ekrana, a kamoli da dolazi na stadione.

Možda ova Magatova ideja nije loša. Vredelo bi razmisliti...

(Telegrfa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA