UPOREDITE: Zvezda na 138. derbiju tražila ''preslikan'' penal kao Partizan na 150! (VIDEO)

Pre šest godina dogodila se identična situacija kao ova sporna u 150. derbiju. Tada su u glavnim ulogama bili Krstajić i Kadu, sada Petković i Mihajlović

  • 41

Sporni momenat sa početka 150. večitog derbija, kada Vlado Glođović nije svirao penal za Partizan, i dalje je jedna od glavnih tema u Srbiji.

Rukovodstvo Partizana je izdalo saopštenje odmah nakon meča, a dan kasnije na društvenim mrežama ovu situaciju komenatrisali su i bivši igrači crno-belih tvrdeći da je tim iz Humske pokraden.

- Prekršaj nad Mihajlovićem je jedan od najeklatantnijih, gotovo udžbeničkih primera u kojima se nedvosmisleno dosuđuje najstroža kazna. Ne i kod čovek loših namera. Mirno je posmatrao i odmahivao rukom. Kao da želi da odbije bilo kakvu primisao savesti i morala, kao da su to kategorije koje načelniku Policijske uprave u Vrbasu nikada nisu bile poznate - stoji u saopštenju Partizana.

Do zvanične odluke Sudijske komisije, kada ćemo saznati da li je Glođović pogrešio ili ne, moraćemo da sačekamo nekoliko dana, ali vredi pomenuti da se nešto slično dogodilo i u 138. večitom derbiju.

>>> Opet je dao gol Partizanu, ali da li je Vieira ovim gestom zavredio poštovanje Grobara? (VIDEO)

Tada je situacija bila obrnuta i Crvena zvezda je tražila penal nakon prekršaja Mladena Krstajića nad Kaduom. Identična situacija, na istom mestu, kao ona koja je u subotu viđena u Humskoj kada su u duelu bili Marko Petković i Nemanja Mihajlović.

Pištaljka sudije Boška Jovanetića se nije čula, crno-beli su slavili rezultatom 1:0.

- Sudija je bio 12. igrač Partizana! Pored njega nismo mogli da stignemo do boljeg rezultata, i u svakoj opasnijoj akciji nas je sasecao. Prekršaj Krstajića nad Kaduom je bio čist kao suza i to je trebalo da bude penal za nas. Sada su na potezu ljudi iz Saveza - rekao je tadašnji predsednik Zvezde Vladan Lukić.

Zanimljivo, u tom 138. večitom derbiju Zvezda se žalila i na dosuđen ofsajd Dejanu Lekiću. U pitanju je situacija iz 22. minuta tog meča kada je Radojičić podigao zastavicu, a crveno-beli su se tada zapitali da li je pomenuti sudija slučajno ili ne bio zaposlen u FSS?

U ovom 150. večitom derbiju Partizan je grmeo na pomoćnika koji je signalizirao ofsajd Nemanje Mihajlovića na početku drugog poluvremena. Razlika je jedino što je Mihajlović dao gol, a Lekić nije pre šest godina.

Sve o 150. večitom derbiju možete PROČITATI OVDE.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pdjoni

    28. februar 2016 | 20:57

    Ni blizu za porediti,Kadu je jednom nogom na zemlji i nastavlja kretanje a ovaj u subotu se bacio kao da pucaju na njega.

  • Boki

    28. februar 2016 | 21:16

    Znaci istina je ono sto kazu grobari da se sve vraca

  • Gorcilo

    28. februar 2016 | 21:00

    Mislim da bi trebalo da svi budemo realni, dakle ofsajda nije bili i tu je ostecen Partizan ali isto tako nije ni bilo govora o penalu. Mozemo da se prepucavamo do mile volje, ali budimo realni. U 138 derbiju cist penal kao suza nad Kaduom. Vidi lepo da mu je Krstajic podmetnuo nogu dok nad Lazeticem nije bilo penala isto kao i nad Mihajlovicem u 150-tom derbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA