Pogađao i levom i desnom rukom: Magija Nikole Vučevića se nastavlja (VIDEO)

Nemanja Bjelica je zbog povrede noge propustio meč svoje Minesote, koja je ubedljivo poražena od Dalasa

  • 2
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Srpski košarkaši nisu izlazili na parket u noći između nedelje i ponedeljka u NBA ligi, ali je veoma zapažen učinak imao crnogorski centar Nikola Vučević, koji je pružio još jednu sjajnu partiju u nizu i pomogao Orlandu da savlada Filadelfiju sa 130:116. Crnogorac je postigao 28 poena i imao 6 skokova,  pa je uz Viktora Oladipa bio najefikasniji akter meča.

>>> Zajednička fotografija dva NBA Zvezdaša (FOTO)

Aron Gordon je postigao 22 poena, što je njegov rekord karijere u dresu Orlanda. Sa druge strane u Filadelfiji je najbolji bio Džahil Okafor sa 26 poena.

Orlando je od starta stekao ubedljivu prednost, uz veoma lošu igru gostiju u prvom poluvremenu. Nisu uspeli da odgovore ne dobru igru Vučevića i Oladipa, što je na kraju meča apostrofirao i trener Siksersa Bret Braun.

- Vučević je imao svoje veče uz našu lošu igru u prvom poluvremenu. On je dobar igrač, ali mi nismo imali odgovor za njega - rekao je trener Filadelfije po završetku meča.

Centar Crne Gore je prikazao svoj bogat asortiman napadačkog oružja, pogađao je sa poludistance, horogom, pa čak i levom rukom. Na terenu je proveo svega 27 minuta, pošto je propustio gotovo celu treću četvrtinu zbog udarca koji je dobio laktom u bradu u jednom duelu. Sve njegove poteze možete videti u priloženom snimku.

Nemanja Bjelica zbog povrede desne noge nije igrao za Minesotu u ubedljivom porazu u Dalasu od 128:101. Čendler Parsons je predvodio Maverikse do trijumfa sa 29 poena, dok je u redovima Vulfsa najbolji bio Šabaz Muhamed sa 24.

Džo Džonson je debitovao za Majami i postigao 12 poena u trijumfu protiv Njujorka u Medison Skver Gardenu od 98:81. Dvejn Vejd je predvodio Hit sa 26 poena, a imao je i 7 skokova i 6 asistencija. Niksima nije bilo dovoljno 25 postignutih poena Karmela Entonija, pošto su ostali odigrali ispod nivoa.

Klivlend je poražen od Vašingtona, ali Lebron Džejms nije izlazio na parket i dobio je odmor.

Rezultati:

Vašington - Klivlend 113:99

Atlanta - Šarlot 87:76

Detroit - Toronto 114:101

Indijana - Portland 102:111

Orlando - Filadelfija 130:116

Dalas - Minesota 128:101

Njujork - Majami 81:98

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delijaa

    29. februar 2016 | 13:33

    Nikola dodji u Zvezdu dok bude pauza u NBA za dvije sezone.Covicu reaguj

  • No1

    29. februar 2016 | 12:42

    Neverovatno je kako minesota bez Bjelice kao drugi tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA