RONALDO SPREČIO BRUKU: Fudbaleri Rome promašivali nemoguće, a mogli su dati 5 komada Realu!

Vučica bila blizu senzacije u Madridu, ali je Portugalac kaznio neverovatne promašaje italijanskog tima * I Volfsburg u četvrtfinalu

  • 16

Mohamed Salah i Edin Džeko su mogli biti junaci Rome u Madridu, ali su svojim promašajima poneli epitete tragičara u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Reala.

Promašili su čak tri zicera, pri rezultatu 0:0, i surovo su kažnjeni od strane Kristijana Ronalda i Hamesa Rodrigeza koji su za četiri minuta rešili pitanje putnika u četvrtfinale - 2:0 (0:0). Isti rezultat kao i u prvom meču i šesto uzastopno četvrtfinale Reala.

REAL MADRID - ROMA 2:0

(Ronaldo 64, Hames 68)

Real Madrid: Navas - Danilo, Ramos, Pepe, Marselo - Kazemiro (Kovačić 85), Kros, Modrić (Hese 74) - Bejl (Vaskez 61), Hames, Ronaldo.

Roma: Ščesni - Dinj, Manolas, Zukanović, Florenci - Keita (Maikon 85), Pjanić (Vainker 46), Salah - Peroti, El Šaravi (Toti 74), Džeko.

Nije tako izgledalo posle prvih 45 minuta pošto je Roma bez problema mogla da vodi sa 2:0 na poluvremenu, čime bi anulirali minus iz prvog meča. Džeko je u 15. minutu bio oči u oči sa Navasom koji skoro 700 minuta nije primio gol.

Salah je probio po desnoj strani, El Šaravi propustio loptu ka ''dijamantu'', a reprezentativac BiH je šutirao pored gola. Kao i Salah u 29. minutu kada je neočekivano izleteo ispred Navasa. Samo što je situacija tada bila sa desne strane. Ali, šutirao je pored gola.

Daleko od toga da Real nije pokušavao, imao je terensku inicijativu, ali je Šćesni u dva navrata zaustavio Ronalda. kao i Hamesa u 49. minutu nakon čega je usledila kontra Rome i ponovo zicer za Salaha. Lopta je prohujala pored stative. Samo par minuta kasnije Navas je sjajno odbranio šut Florencija, a u nastavku akcije Manolas je sa tri metra tukao jako. Direktno u Navasa.

Kazna je stigla u 64. minutu preko Ronalda, a Portugalac je bio nesebičan četiri minuta kasnije kada se i Hames upisao u listu strelaca.

Potom je viđen i neverovatan promašaj Ronalda što je otreznilo Romu. Spaleti je shvatio da je gotovo i malo povukao ekipu.

U 74. minutu je na teren ubacio i Frančeska Totoija koji je dobio aplauz čitavog stadiona u Madridu. Navijači Reala su još jednom pokazali svoj respekt prema Princu Rima koji svojevremeno nije želeo da obuče beli dres zbog ljubavi prema Romi.

Vredi pomenuti i to da je Ronaldo na ovom meču oborio rekord Ćavija po broju mečeva u prvoj postavi, u nokaut fazi LŠ. Portugalac je protiv Vučice skupio 57, a gol koji je postigao bio je 90. u LŠ. Ukupno 13. ove sezone.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Volfsburg je još u Belgiji rešio pitanje prolaska u četvrtfinale LŠ pobedom protiv Genta rezultatom 3:2, a nemački tim je i kod kuće trijumfovao. Doduše, minimalnim rezultatom - 1:0 (0:0).

Strelac jedinog gola bio je Širle u 74. minutu, ali vredi pomenuti da su Belgijanci imali svoje prilike. Pogotovo u prvom poluvremenu. Vredi pomenuti da Stefan Mitrović nije igrao za Gent.

VOLFSBURG - GENT 1:0

(Širle 74)

Volfzburg: Kastels- Treš, Noke, Dante, Rodrigez- Gustavo, Gilavogi - Širle (Šafer 89), Arnold (Vijerinja 83), Draksler (Kaliđuli 78)- Kruze.

Gent: Sels - Rafinja (Foket 78), Nilsen, Geršon, Asare - Neto, Kums, Dežage, Maton (Seif 68), Milićević, Simon (Kulibali 70).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    8. mart 2016 | 20:39

    Idemoo Roma

  • Bazinga

    8. mart 2016 | 23:54

    Nemojte biti smijesni, pa kad je Dzeko bio fudbaler. Zna dati gol samo ako je lopta vec na gol linije pa da je 'cusne' unutru i to postoji sansa od 40% da ce promasiti

  • Capo

    8. mart 2016 | 20:08

    FORZA ROMA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA