Francuz golom kroz noge rastužio Holandiju na oproštaju od Johana Krojfa (VIDEO)

Blez Matuidi golom u 88. minutu rastužio Amsterdam, ali je golman Silesen morao bolje da reaguje

  • 1

Holandija je poražena od Francuske na svom terenu sa 3:2.

Nisu uspele Lale na oproštaju od Johana Krojfa da izbegnu poraz, pošto je Blez Matuidi u završnici meča doneo ''Trikolorima'' trijumf.

Poveli su gosti već u 6. minutu nakon slobodnog udarca koji je sjajno izveo Antoan Grizman. Već u 13. minutu bilo je 2:0, a precizan je bio Žiru nakon što se dobro snašao u šesnaestercu.

>>> Meč Holandija - Francuska prekinut u 14. minutu zbog Johana Krojfa (VIDEO)

Samo minut kasnije priređen je oproštajni aplauz za Johana Krojfa koji je umro u četvrtak u 68. godini života. Navijači su na tribinama podigli šetalicu posvećenu njemu, fudbaleri su stali. Cela Amsterdam arena je aplaudirala. Sve je bilo u znaku broja četrnaest.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Do kraja poluvremena nije bilo golova, ali su Holanđani u drugom poluvremenu bili mnogo motivisaniji da se na dostojan način oproste od svoje legende. I bili su na korak od toga. De Jong je smanjio prednost u 47. minutu, da bi Afelaj u 86. mintu postigao gol za veliku radost celog stadiona.

I sam strelac je emotivno proslavio, tako što je u kameru rukama pokazivao broj 14 i posvetio ga preminuloj legendi holandskog fudbala.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, samo dva minuta kasnije usledio je hladan tuš i pogodak Bleza Mautidija, kojim je postavio konačan rezultat i pokazao da je Francuska sve spremnija za EURO na kome će biti domaćini.

Ipak, veliki deo krivice za poraz snosi i golman Silesen, koji se nije najbolje postavio i primio je gol kroz noge iz veoma teške pozicije.

Prijateljske utakmice:

Luksemburg - Bosna i Hercegovina 0:3

Slovačka - Letonija 0:0

Irska - Švajcarska 1:0

Holandija - Francuska 2:3

Portugalija - Bugarska 0:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA