Samo se jedan Zvezdin košarkaš obratio javnosti posle poraza u Areni (VIDEO)

Simonović je podsetio da Crvena zvezda ove sezone beležila velike uspehe i da neće biti tragedija ako ne prođe u Top8 Evrolige

  • 5

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je glavni razlog poraza od Darušafake (80:61) u Evroligi leži u velikom pritisku koji je nametnut oko plasmana u četvrtfinale tog takmičenja.

- Puno se pričalo o ovoj utakmici. Podlegli smo protisku, ali nije smak sveta, imamo tri "meč lopte", u koje ubrajam i dve utakmice Efesa. Dobijali smo Cedevitu ove sezone, zašto ne bismo opet - rekao je Simonović novinarima posle meča.

On je podsetio da Crvena zvezda ove sezone beležila velike uspehe i da neće biti tragedija ako ne prođe u Top8 Evrolige.

-Kako su svi predviđali na početku, sada smo odlični. Bilo je priča da li ćemo uopšte igrati među 16 najboljih a sada se borimo za četvrfinale Evrolige. Tužni smo zbog poraza, ali smo izgubili od sjajne ekipe, koja odigrala utakmicu sezone.

Krilni košarkaš dodao je da je trener Dejan Radonjić ohrabrio momke i preneo im da veruje u trijumf u Zagrebu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Poraz od Darušafake je posledica teških putovanja, umora, ali i promašenih penala i otvorenih šuteva. Mlada smo ekipa i svi treba da budu ponosni na ove momke -  zaključio je Simonović, jedini košarkaš koji je smogao snage da izađe pred novinare posle poraza od turskog tima.

Pitali smo iskusnog košarkaša da li je predsednik kluba Nebojša Čović razgovarao sa igračima u svlačionici, na šta je on odgovorio negativno.

Simonović se zahvalio navijačima i izrazio želju da nađu način da im pruže podršku u Zagrebu protiv Cedevite.

Crveno-belima će za najveći uspeh u istoriji kluba u Evroligi biti potreban trijumf u Zagrebu ili jedan poraz Efesa od Fenerbahčea ili Panatinaikosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA