Terzić okrivio Grobare i policiju za haos na derbiju!

Sportski direktor crveno-belih ogorčen zbog intervencije Žandarmerije na Severu, umesto da na istočnoj tribini napravi tampon zonu

  • 24

Zvezdan Terzić se posle 151. večitog derbija oglasio i sa novinarima razgovarao o incidentima koji su se dogodili, zbog kojih crveno-bele očekuje kazna. Sportski direktor Zvezde ističe da ne razume reakciju policije, i da je klub uradio sve što rade i veliki klubovi.

>>> (VIDEO) Snimak iživljavanja policajca nad navijačem Zvezde!

- Šta to Crvena zvezda nije uradila u organizaciji meča, što nisu uradili Bajern, Liverpul ili Barselona u svojim mečevima? U Zakonu o sprečavanju nasilja u sportu piše da je "organizator u saradnji sa MUP odgovoran za organizaciju".

- Sastanke smo održali, bilo je više nego dovoljno redara. Iz prethodnih iskustava, očekujemo kaznu, ali neka mi objasne disciplinci šta to mi treba da uradimo da bismo u budućnosti sprečili nešto slično kad rulja krene - rekao je Zvezdan Terzić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Terzić je okrivio navijače Partizana sa istoka za izazivanje nereda, a policiju da je loše reagovala što ih nije razdvojila od običnih ljudi na toj tribini.

- To što navijači Partizana imaju probleme između sebe pa su pocepani na tribini, to što upravu gađaju jajima, ne daje za pravo njihovoj militantnoj grupi da dođe na "istok", što je uvek bila porodična navijačka tribina Zvezde.

Nažalost, ulaznice su u slobodnoj prodaji, policija zna za taj problem i umesto da ih razdvoji ili pošalje na "jug", oni dozvole dva puta za godinu dana da takvi napadaju obične ljude. Nedopustivo je da se na "istoku" mešaju navijačke grupe i obični ljudi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Napravili su problem ulaskom na severnu tribinu. Koja je njihova funkcija tamo, da brane Zvezdine navijače od Zvezdinih navijača? Napravili su krvoproliće. Ako su hteli da prave tampon-zonu, trebalo je da je prave na "istoku", pa ako neko sa "severa" preskoči ogradu, u rukama im je. Šta smo mi kao klub tu trebali da uradimo?

- Mi moramo, mislim na rukovodstva Zvezde i Partizana, ne znam ni sam kako, da smirimo ove tenzije između navijača, jer sve to ne služi nikome na čast. Ni Zvezdi, ni Partizanu, ni srpskom fudbalu, ni srpskom narodu. Ne znam kako se tolika mržnja nakupila, ali imamo mi neku ulogu i odgovornost da se spuste tenzije. U suprotnom će nastati građanski rat između Zvezde i Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 11213

    20. april 2016 | 11:40

    Ne razumem- istok je za porodice navijača zvezde, po tome Partizanovi navijači ne smeju da dodju na tu tribinu, a policija na severu, e to se ne sme po Terziću, to je teritorija navijača??? Stvarno, kada će više ovaj Terzić da prestane da u drugome traži krivca...

  • batistuta

    20. april 2016 | 11:42

    nisam neki ljubitelj ovog terzica,ali izjava skroz na mestu. prva stvar,drugi put neredi krecu na istoku,drugi put policija krece na sever umesto da su na istoku i da ovi sto gadjaju decu dobiju po zepi,a ne policija da se celici na severu .

  • Posmatrač

    20. april 2016 | 12:31

    Kada bi se dosledno primenio Zakon o sportu i sportskim događajima ti"navijači" bi zajedno sa Terzićem sadili lukac beli u Padinskoj Skeli. Terza "deca revolucije " nikad nisu kriva čak i kad nožem napadnu Žandarmeriju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA