OBRADOVIĆ OŠTRO KRITIKOVAO FIBA: Baš će biti lepo bez Srbije i Španije

- FIBA tako pompezno govori o tome šta je dobro za košarku - rekao je trofejni trener

  • 4

Odmah pošto je njegov tim eliminisao šampiona Evrope Real Madrid u četvrtfinalu Evrolige, trener Fenerbahčea Željko Obradović upitan je da kaže svoj stav povodom suspenzije 14 nacionalnih reprezentacija od strane FIBA.

Košarkaška reprezentacija Srbije će biti suspendovana sa Evropskog prvenstva 2017. godine jer su srpski klubovi izabrali da se takmiče u Evrokupu, a u istoj situaciji su svi savezi iz regiona, kao i Španija, Italija, Turska, Rusija, Izrael, Poljska, Litvanija i Grčka.

Reprezentacije imaju priliku da izbegnu kaznu pod uslovom da suspenduju klubove.

Popularni Žoc je prilično sarkastično započeo svoj odgovor.

- Bio bi to lep turnir bez ovih 14 reprezentacija. Baš će biti lepo bez Španije, Srbije, Grčke, Hrvatske, Rusije. FIBA tako pompezno govori o tome šta je dobro za košarku - rekao je Obradović, a prenosi "Marka".

- Klubovi imaju pravo na izbor. Svi imaju to pravo, a sada se priča o sankcijama. Baš bih da vidim šampionat bez ovih reprezentacija. Možda će svih 14 selekcija igrati neko drugo Evropsko prvenstvo - zaključio je Željko Obradović, koji će sa turskom ekipom napasti devetu titulu šamiona Evrope u karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA