Lijetuvos odbio poslušnost Saveza: Igraće Evrokup

Litvanski predstavnik za sada je jedini klub koji je prihvatio da igra u drugom po jačini evropskom takmičenju naredne sezone

  • 1

Potpunu pometnju koju je u košarkaškom svetu napravila odluka FIBA da sankcioniše Saveze, a ovi klubove, zbog saradnje sa Evroligom, dovela je do prvih razmimoilaženja na relaciji klubovi - savez.

 

>>> Čović: Podržavamo Partizan da igra Evrokup, iako oni nas sigurno ne bi!

 

Naime, litvanski vicešampion Lijetuvos Ritas, odlučio je da naredne sezone igra u drugom najjačem evropskom takmičenju, zbog čega bi mogao da bude suspendovan za domaća takmičenja od strane svog saveza.

 

Ukoliko litvanska federacija bude dosledna u izvršavanju naredbi FIBA, Lijetuvasu će biti zabranjeno da se takmiči u nacionalnom šampionatu.

 

Međutim, sudeći prema stavu koji je zauzeo redovni učesnik Evrolige i Evrokupa prethodnih godina, kazna saveza neće ga sprečiti da nastupi u Evrokupu sledeće sezone.

 

Lijetuvos Ritas je, za sada, jedini klub koji je dogovorio da sledeće sezone igra u Evrokupu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorcilo

    21. april 2016 | 08:42

    Pametno. Ja sam Zvezdas ali mislim da bi i Partizan trebalo da gleda svoj interes. Kakva je to diktatura. Svi su glupi samo mi Srbi se pravimo pametni. Kako odluce i drugi klubovi tako i mi. I litvanija rizikuje da je izbace sa svih takmicenja pa nista. Bravo za odluku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA