Zvezda bez Delija na Marakani do kraja sezone, Grobarima zabranjena gostovanja (VIDEO)

Drakonske kazne za crveno i crno-bele zbog nereda na 151. večitom derbiju

  • 15
151. večiti derbi, Delije, policija, tuča Foto: Telegraf

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS), zbog incidenata na 151. večitom derbiju, kaznila je Crvenu zvezdu sa tri meča bez publike na domaćem terenu i novčano 800.000 dinara, a Partizan sa dva meča bez navijača u gostima i 500.000 dinara.

- Zbog slabe organizacije meča, upotrebe pirotehničkih sredstava, tuče sa navijačima Partizana, odnosno sukoba sa žandarmerijom i uvredljivog skandiranja, Crvena zvezda će igrati tri meča na svom stadionu bez prisustva publike. Istovremeno, klub je novčano kažnjen u iznosu od 800.000 dinara - navodi se u saopštenju FSS.

To praktično znači da bi crveno-beli titulu mogli da proslave na Vračaru, gde će u 4. kolu plej-ofa gostovati Voždovcu. Podsetimo, Zvezda u sredu igra protiv Čukaričkog na Marakani i u slučaju pobede matematički bi obezbedila naslov prvaka.

Partizan je kažnjen zbog, kako se navodi, upotrebe pirotehničkih sredstava, tuče sa navijačima Crvene zvezde i uvredljivog skandiranja i određuje se zabrana od dva meča organizovanog prisustva navijača Partizana, kada klub gostuje. I Partizan je kažnjen novčano i to sa 500.000 dinara.

Ujedno, Zvezda je kažnjena sa još 200.000 dinara i zbog upotrebe velike količine pirotehničkih sredstava od strane njenih navijača u meču 28. kola u Novom Sadu, između Vojvodine i Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sik

    26. april 2016 | 18:12

    JSL nije fudbal nego haotično kretanje molekula. Aj...ćao

  • ...

    26. april 2016 | 18:18

    Ccc... Ne daju ljudi da se proslavi titula pa to ti je... Zato je treba proslaviti u gradovima!

  • Nikola

    26. april 2016 | 22:46

    Jel se na fudbalskoj utakmici navija ili gadja stolicama? Jel se na fudbalskoj utakmici navija ili tuce sa zandarmerijom? Jel se na fudbalskoj utakmici navija ili se preskacu ograde da bi se poubijali zvezdini i partizanovi navijaci? TREBA VAS SVE ZABRANITI KAD NE UMETE DA NAVIJATE!!! Jednu sezonu trebaju zvezda i partizan da igraju bez navijaca i kuci i u gostima onda bi se navijaci opametili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA