NADAL ODLEPIO KAO NIKAD RANIJE ZBOG DOPING OPTUŽBI: Molim vas, objavite ovu informaciju!

Španskom teniseru je preko glave priča o navodnom dopingu pa je tim povodom zahtevao od ITF-a da obelodani čitavu istoriju njegovih anti-doping testova

  • 6

Rafaelu Nadalu je preko glave priča o navodnom dopingu pa je odlučio da javno obelodani sve svoje testove na nedozvoljena sredstva koja je imao tokom karijere.

- To ne može više da bude dozvoljeno u našem teniskom svetu da se priča i optužuje bez dokaza - rekao je Rafael Nadal u pismu koje je dostavljeno agenciji Asošijejtid pres.

>>> Nadal sa 20 devojčica u bazenu posle pobede u Barseloni! (VIDEO)

Nadal je to pismo napisao i predsedniku ITF-a (Svetska teniska federacija), Dejvidu Hagertiju u ponedeljak, a istog dana je podneo tužbu protiv bišve francuske ministarke sporta, Roslin Bašelosporta, koja ga je optužila za doping.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Znam koliko puta sam testiran tokom takmičenja ili van njega. Molim vas objavite tu informaciju javno. molim vas da objavite moj biološki pasoš, moju kompletnu istoriju anti-doping kontrole i testova.

- Od sada vas molim da govorite kada sam testiran i čim rezultati budu spremni iz vaših laboratorija. Takođe vas ohrabrujem da počnete da tužite svakoga ko pokušava da piti dezinformacije - istakao je Nadal.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

ITF je potvrdio da je dobio pismo Nadala, kao i njegov zahtev da objave njegove rezultate doping testova.

- ITF može da potvrdi da gospodin nadal nikada nije pao test i nikada nije suspendovan u bilo kom trenutku za kršenje anti-doping programa.

Ova organizacija je takođe potvrdila da će Nadal i bilo koji drugi igrač biti u mogućnosti da dobije rezultate anti-doping testiranja, i da će ubuduće moći da ih učine javnim ukoliko to žele.

Podsetimo, sve je počelo posle izjava bivše francuske ministarke sporta Rosalin Bašelo, koja je istaka da se španski teniser dopingovao tokom 2013. godine i da je zbog toga imao pauzu, a ne zbog povrede, kako je objavljeno.

Čitav spor rešiće se na sudu pošto je Nadal pokrenuo postupak povodom izjava Francuskinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stuttgart

    26. april 2016 | 18:53

    Dok nemaju dokaz nije kriv. Sumnjamo nekada u pogrešne osobe. Ali i meni je čitava sportska nacija sumnjiva ali to je samo sumnja dok se ne dokaže suprotno a često ih kontrolišu i do sada bi neko morao da pogreši i da panu na testu.

  • Zofijago

    26. april 2016 | 19:56

    Sklopio pakt sa ,, mocnicima"i sad se sili. Ali....nesto se tu oseća i neće dugo trajati.

  • Grobovlasnik

    27. april 2016 | 01:44

    Krizira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA