ISKRENA IVANA: Mene zanima samo jedna stvar - da se borim sa Britni Ris za zlatnu medalju!

Najbolja srpska atletičarka puca od samopouzdanja

  • 7

Ivana Španović je fantastičnom skokom u prvoj seriji obezbedila finale Olimpijskih igara za koje kaže da jedva čeka da počne.

Ivanin cilj je jasan posle ovih 6.87 u polufinalu - zanima je samo borba za zlato!

- Ponavljam se cele godine. Stvarno me ništa drugo nije zanimalo osim ovog takmičenja - rekla je Španovićeva novinarima posle plasmana u finale i dodala:

>>> Pogledajte Ivanin skok u finale Olimpijskih igara (VIDEO)

- Ostavila sam rezervu malo više u zaletu. Nisam ni završila skok, ali sasvim dovoljno za finale. Mislim da će biti dovoljno i manje od 6,75 za finale. Devojke su sad pod pritiskom, ima ih mnogo koje mogu da skoče više. Mene zanima samo jedna stvar, a to je da se pojavim u finalu i da se borim sa Britni (Ris) za zlatnu medalju.

Španovićeva je otkrila svoje ambicije što se tiče rezultata.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ja gađam daleko preko 7.10. Uslovi su idealni apsolutno. Lepo je, toplo je, vetar je mali, na nuli recimo, atmosfera je dobra. Biće super - rekla je ona.

Ivana Španović je rekla da je svesna očekivanja i pritiska, ali i odnosa prema drugim sportistima.

- Ja sam došla kad je uveliko počela Olimpijada i čula sam ljude kako pričaju. Mi prerano otpisujemo i kritikujemo naše sportiste, a svi oni su najbolje što Srbija ima. Treba da budemo ponosni na njih. Pratila sam današnji dan i baš volim što sam ga uveličala i ja, ali nije kraj. Davor (Štefanek) je pokrenuo seriju medalja i sad će da se ređaju - rekla je Ivana Španović.

Imala je Ivana šta da kaže i za Sandru Perković koja je tokom dana odbranila zlato u bacanju diska.

- Mi smo višegodišnji prijatelji, na svakom takmičenju provodimo vreme zajedno. Koliko ona navija za mene, toliko i ja za nju i presrećna sam zbog njene medalje - rekla je Ivana.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA