''Bajern i Juventus će igrati finale Lige šampiona''

Legendarni Filipo Inzagi dao svoju prognozu finalista uoči početka najjačeg klupskog takmičenja

  • 1
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Legendarni italijanski golgeter Filipo Inzagi izjavio je danas da u finalu Lige šampiona ocekuje duel njegovog nekadašnjeg tima Juventusa i Bajerna, koga predvodi Karlo Anćeloti, trener sa kojim je dva puta u Milanu bio prvak Evrope.

>>> KREĆE LIGA ŠAMPIONA: Derbi na Parku Prinčeva, Mažić na centru u Lisabonu!

- Očekujem finale Bajerna i Juventusa. Nemci su veoma jaki, imaju sjajnog trenera Anćelotija i osećam izuzetnu naklonost prema njima. Što se tiče Juventusa mislim da je konačno dosla ta godina - rekao je Inzagi u intervjuu za Gazetu delo sport.

Inzagi je bio šampion Evrope sa Milanom 2003. i 2007. godine, dok je sa Juventusom izgubio finale 1998. godine, od Real Madrida, kada je jedini gol postigao Predrag Mijatović.

Stara dama je poslednji put bila prvak Evrope 1996, trijumfom u Rimu protiv Ajaksa na penale, uz odlučujući gol Vladimira Jugovića, a potom je izgubila tri finala - od Dortmunda 1997, Reala 1998. i Milana 2003. godine.

- Juventus je, uprkos prodaji Pogbe, jači nego prošle sezone. Pojacali su napad dolaskom Iguaina, Mandžukić i Dibala su sjajni, tako da sada nemaju samo odličnu odbranu. Tu su sada Pjanić i Benatija. Jedini problem za Juve mogao bi da bude pritisak jer se dugo ceka trofej - konstatovao je Inzagi.

U najuži spisak favorita Inzagi je svrstao i branioca titule Real Madrid, zatim Mančester Siti i Pari Sen Žermen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor PFK

    13. septembar 2016 | 12:26

    Bajern sigurno i Juve ili Real Barsa ima losu odbranu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA