Tragedija koja je ujedinila večite: Fudbaleri Partizana i Zvezde pravo sa sahrane otišli na derbi (FOTO) (VIDEO)

Pogibija mladog fudbalera Partizana Branka Nadoveze (19) bila je tmurna uvertira za 47. večiti derbi, pošto je njegova sahrana održana dan ranije

  • 19
Foto: MNPress Foto: MNPress

Uoči predstojećeg 152. večitog derbija prisećamo se jednog od najpotresnijih duela između Crvene zvezde i Partizana, koji je odigran u čudnoj atmosferi punoj tuge, koja se osećala u vazduhu zbog tragedije koja se dogodila neposredno pre 47. duela beogradskih večitih rivala.

Mladi fudbaler Partizana Branko Nadoveza (19), poginuo je u saobraćajnoj nesreći, svega nekoliko dana pre meča večitih rivala, koji je bio zakazan za 15. novembra 1970. godine.

Bio je izuzetno talentovan fudbaler, za koga je legendarni trener crno-belih Gojko Zec govorio da je budućnost kluba iz Humske.

- Upamtite dobro ovog momka. Garantujem da će on za vrlo kratko vreme, možda već u idućoj godini, postati nezamenljiv as Partizana, standardni član državne reprezentacije.

Nažalost, reči Gojka Zeca nikada nisu mogle da budu ostvarene, jer je u noći između 11. i 12. novembra tragično izgubio svoj mladi život, vraćajući se kući posle kup utakmice u Kruševcu.

Foto: MNPress Branko Nadoveza u sredini; Foto: MNPress

Ova vest potpuno je dotukla igrače Partizana, koji su se u užasnoj atmosferi pripremali za 47. večiti derbi. Utukla je i igrače večitog rivala, koji su kolektivno sa stručnim štabom otišli na sahranu Branka Nadoveze, koja je bila 14. novembra, dan pred najveći meč u Srbiji.

Stadion je bio krcat do poslednjeg mesta. Atmosfera tmurna uz loše vreme i kišu, koja je upotpunila tmuran ambijent zbog tek sahranjenog igrača crno-belih.

Iako su fudbaleri Zvezde pre utakmice slovili za favorita, crno-beli su se maksimalno skupili, iako faktički nisu imali ni jedan trening pred derbi, zbog tragedije koja je zadesila klub.

Nenad Bjeković je posle dobre akcije po levoj strani i povratne lopte matirao Dujkovića za vođstvo Partizana na Marakani. Izjednačio je legendarni Zoran Filipović posle greške golmana Partizana u 35. minutu kada nije uspeo da uhvati jednu dugu loptu, pa je on snalažljivo reagovao u šesnaestercu.

Do 90. minuta je sve prštalo od duela, u kojima se ni jedni ni drugi nisu štedeli. Bilo je respekta i poštovanja, ali i zajedničke tuge zbog smrti Nadoveze, ali i jedni i drugi su kidali za pobedu.

Na kraju je Partizan novim golom Bjekovića došao do pobede, koju su posvetili svom preminulom drugu.

Prisetite se tog duela:

>>> Sve informacije o 152. večitom derbiju pratite ovde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr za rock and roll

    13. septembar 2016 | 17:42

    Lepog i kulturnog vremema nazalost zamenise smrdljive starlete i neki drugi ljudi-- POCIVAJ U MIRU KOMSIJA......

  • BOZA ZEMUNAC

    13. septembar 2016 | 19:21

    TO JE BILO NEKO DRUGO VREME.LEPSE NEGO OVO DANAS.SLAVA BRANKU NADOVEZI.VELIKI IGRAČ.

  • Tiha

    13. septembar 2016 | 20:19

    Moze li neki normalan komentar i sa ove zlurade ljude neko necemu nauci?Nije bilo ni prici mrznje kao danas,vec zdravog rivaliteta.Nije bilo nikakvih ekscesa,tuca i slicnih idiotluka kakve danas vidjamo.Zivelo se u Jugoslaviji i nikakvih upadica niti koji je od ova dva kluba srpskiji nije postojao,niti je iko razmisljao na taj nacin.Uostalom,uverite se i sami,imate srecom mnogo dokaza o tome.A danas zivimo u vremenu koje nije vredno pamcenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA